StoryEditor
SplitKURBAN BAJRAM

Zbog epidemioloških mjera bajramska molitva održana u Sportskom centru Gripe, gradonačelnik Krstulović Opara čestitao vjernicima

31. srpnja 2020. - 13:09
Joško Ponoš/HANZA MEDIA

Danas je započeo najveći islamski blagdan Kurban bajram, a zbog svima dobro zbog razloga - pandemije koronavirusa bajramska molitva održala se u maloj dvorani SC Gripe.

- Od početka pratimo mjere i upute Nacionalnog stožera pa je točno po propisima održana i jutarnja molitva. Mogu reći da je sve zaista proteklo u najboljem redu i najljepše što je moglo biti. Drugačiji je osjećaj biti u sportskoj dvorani nego u prostoru za molitvu, ali u danim okolnostima tako je trebalo biti - kazao nam je glavni imam Vahid ef. Hadžić.

Diljem svijeta muslimani obilježavaju svoj blagdan koji je poznat i pod nazivom Hadži-bajram budući da vjernici tada obavljaju i hadž, odnosno hodočašće u Meku. Kurban-bajram četverodnevno je slavlje, a prvi, jučerašnji dan, vjernici su tradicionalno dočekali u svojim domovima te u zoru otišli na molitvu.

Čestitku glavnom imamu Vahidu ef. Hadžiću i svim građanima islamske vjeroispovijesti u našemu gradu uputio je i splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara.

- Neka vaše četverodnevno slavlje protekne u duhu snaženja vjere u nepovredivost ljudskog prijateljstva i solidarnosti, jer to nije samo vjernička, nego i jasna ljudska spoznaja koju više i ne treba dokazivati - naglasio je potešzat te dodao kako je to još potrebnije danas, kada se suočavamo s izazovom pandemije i kada se javljaju nove podjele.

- Bajramski dani su vrijeme jačanja svijesti o važnosti međusobnog uvažavanja, razumijevanja i ljubavi. Stoga se otvorena srca pridružujemo vašim molitvama za činjenje dobra jedni drugima, gradeći tako zajedništvo i mir, a time i boljitak, kako svih naših Splićana tako i svih građana Republike Hrvatske. Bajram Šerif Mubarek Olsun!
- poručio je Krstulović Opara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

15. siječanj 2021 13:29