StoryEditor
SplitŽestoka konkurencija

Završio Splitski polumaraton: prva tri mjesta osvojili su kenijski sportaši, evo i izjave pobjednika

24. veljače 2019. - 11:05
polumaraton6-240219

10:05 - Prva tri mjesta na 19. Splitskom polumaratonu osvojili su kenijski sportaši.

Evo i izjave pobjednika Samuela Naibeija Kiplima.

9:10 - Nešto iza devet sati potrčalo je čak 2500 natjecatelja 19. Splitskog polumaratona, od čega preko 1000 stranaca. A deset minuta nakon, starta Utrka građana na pet kilometara, od kojih će jedan od 500 natjecatelja visoko u zrak podignuti “Trofej Slobodne Dalmacije”.

Splitski polumaraton: Šustić kontra Etiopljanki, gradonačelnik Opara trči za trofej Slobodne Dalmacije

Jači od bure i hladnoće: sudionici Splitskog polumaratona zagrijavaju se pred start utrke, pogledajte snimke​

Strastvene trkače prošle godine nije spriječio snijeg, dok im ove godine hladna bura sigurno neće olakšati već zahtjevan posao. Kako bi im i moglo smetati kada su jučerašnji orkanski udari vjetra bili zanemariv faktor za nekoliko stotina djece koja su se odvažila na sudjelovanje u “DM dječjim miljama", kao uvertiri u glavni događaj.

Ove godine se među sudionicima 21 kilometar duge utrke našao poseban gost - Borut Pahor, predsjednik Slovenije, a među tisuću stranaca našlo se i tridesetak predstavnika Europske centralne banke.
 
Splićanima najpoznatiji sudionik utrke na pet kilometara je gradonačelnik Andro Krstulović Opara, dok se predsjednik Splitskog saveza sportova Nenad Periš odvažio na puni polumaraton.
 
No, konkurencija je jaka jer prvi put u ženskoj konkurenciji sudjeluju dvije predstavnice Etiopije koje su glavne favoritkinje pored naše domaće cure Nikoline Šustić, svjetske prvakinje na 100 km. U muškoj konkurenciji sudjeluju brojni Kenijci koji bi, prema predviđanjima, međusobno trebali podijeliti medalje.

Na utrku se odvažilo i nekoliko osoba s invaliditetom, neki trkači stigli su sa svojim kućnim ljubimcima... Atmosfera je, unatoč buri i hladnoći, odlična, a ako putem susretnete trkače koji se već drugu godinu zaredom bore i sa vremenskim uvjetima, snažan pljesak bi im mogao uvelike pomoći i olakšati ovu posebnu splitsku trku, koja se može pratiti i na velikom platnu na rivi.

Ovako je bilo na zagrijavanju, pred sam početak utrke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. studeni 2021 01:07