StoryEditor
Split15-minutna blokada prometa

Završen prosvjed stanovnika Bačvica: 'Zbog ove sulude odluke naša je lokalna cesta postala kao autocesta'

Piše G.R., N.L.
31. kolovoza 2019. - 12:57
20190831_102847

NOVO

Dvjestotinjak prosvjednika okupilo se na križanju Jadranske i Bjankinijeve ulice prosvjedujući zbog nove prometne regulacije. Nezadovoljni odlukom gradskih vlasti 15 minuta su blokirali promet na križanju ovih dvaju ulica.

Poručili su gradskim vlastima da je zbog njihovog privremenog rješenja njihova kvartovska cesta postala autocesta i da je zbog sulude odluke postalo nemoguće živjeti. Zatražili su da se vrati stara regulacija prometa vrati i da se tim pozabave gradski činovnici koji su i više nego dobro plaćeni za to.

Djevojke angažirane u prosvjedu, prosvjednicima su dijelile vodu, a tijekom prosvjeda došlo je do ogromnih gužvi u gradu.

Dijelom zbog prosvjeda stanara, a dijelom zvog subote, nastale su gužve na prilazima Trajektnoj luci. Tako se duga kolona proteže Zvonimirovom, Petrovom i Zagrebačkom ulicom. Veliki broj ljudi čeka autobuse na stanici na Pazaru, ali oni kasne zbog gužvi.

RANIJE

Nezadovoljstvo zbog prometne regulacije kroz Trajektnu luku i Bačvice, stanari tog splitskog kvarta iskazat će prosvjedom koji bi se trebao održati danas u 10.30 sati na spoju Jadranske ulice i Trga Mihovila Pavlinovića.

Razlog prosvjeda je najava iz Banovine da će privremena regulacija ostati rješenje dok se ne sagrade ceste. 

Objašnjavaju stanari kako špalir vozila traje 24 sata, a buka je postala nepodnošljiva, stalno se čuju sirene i kočnice, a nervoze ima na sve strane.

Tvrde da ne žele povlašteni tretman, jer desetljećima znaju što nosi život u blizini centra grada, ali žele kvalitetno dugoročno rješenje koje će se planski izraditi, a ne poligon za ideje kojih se Banovina dosjeti par tjedana prije glavne sezone.

Današnji prosvjed koji organiziraju stanari podržava i Tomislav Zaninović, predsjednik Gradskog kotara Bačvice. Prema njegovim riječima, na ovaj način je cjelokupan promet usmjeren u mirnu kvartovsku ulicu koja je glavni pješački koridor za najpoznatiju splitsku plažu.

Sve one naše sugrađane koji se vraćaju s otoka u Split upozoravamo da se oboružaju strpljenjem jer će prosvjed sigurno stvoriti još veće zastoje na izlazu iz luke i u Jadranskoj ulici.

 

 

#BAČVICE#TRAJEKTNA LUKA SPLIT#PROSVJED SPLIT

Izdvojeno

28. lipanj 2020 13:48