StoryEditor
SplitŠALTER

Zatišje pred ‘Prometovom‘ biljetarnicom na Sukoišanu: još nema gužve za pokaze, jer kasne državne kune za prijevoz

Piše Matea Roglić
1. rujna 2020. - 12:03
Svim učenicimakoji imaju pokaznu kartu za kolovoz, vrijedit će im i za rujanPAUN PAUNOVIĆ/HANZA MEDIA

Za razliku od prethodnih godina, posljednjeg dana kolovoza ispred "Prometovih" šaltera na Sukoišanu nije bilo gužve i usputnih grintanja školaraca ili članova njihovih obitelji.

– Nije još "stiska", jer škole nemaju cijelu dokumentaciju, pa čekamo odluku Ministarstva obrazovanja o subvencioniranju prijevoza učenika. Trenutno većinu naših klijenata čine učenici iz obitelji s troje i više djece i uobičajene gradski pokazi koje ne sufinancira resorno ministarstvo. Školske subvencije ove godine kasne, a čim dođu, očekujemo gužvu pred našim šalterima – kazao je "Prometov" radnik na šalteru i dodao kako su trenutačno na 40 posto uobičajenog posla u ovom dijelu godine.

Dinko Radić, prvi čovjek Komercijalnog sektora u javnom prijevozniku, smislio je rješenje za zakasnjele đačke dokumentacije.
– Škole nisu izdale potvrde, ali svi oni učenici koji imaju pokaznu kartu za kolovoz vrijedit će im do 18. rujna. Na prvi dan nastave očekuje se izdavanje potvrda po razredima, kako bi se izbjeglo veliko okupljanje po školskim referadama zbog pandemije, a učenici koji nemaju pokaznu kartu za kolovoz morat će se snaći kupnjom jednokratnih karata prvih nekoliko dana rujna – zaključio je Radić. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

27. listopad 2020 12:05