StoryEditor
Split'Čistoća' ima posla preko glave

Zašto smo ovo dopustili? Cijeli Split je zatrpan smećem, doslovno! Za odvajanje otpada kao da nitko nije ni čuo, komunalci su očajni...

Piše Nikolina Lulić
9. travnja 2019. - 20:59

Split je zatrpan smećem. Doslovno. Uz metalne kontejnere za komunalni otpad u svim dijelovima grada dan za danom doslovno se izbacuju cijeli "stanovi" na ulicu – od starog namještaja, građevnog otpada, kartonskih kutija, svega...

Tamo gdje nema sivih kontejnera, umjesto kojih su postavljeni zeleni otoci, škovace se bacaju u njih. Odvajanje otpada očito je apstraktan pojam.

Da ironija bude veća, Karepovac, kao najveće gradsko i odlagalište okolnih gradova i općina, u prvoj je fazi sanacije konačno prekriveno zemljom, te se samo jedan mali dio deponija koristi za prihvat novog otpada, ali su nam zato javne površine kao onomad Napulj, o čemu se možete osvjedočiti i fotografijama na kojima su mini deponiji u Kupreškoj, Hercegovačkoj i ispred OŠ "Brda".

No, nisu to jedini, ima ih i po Bačvicama, Bolu, po užoj jezgri, ma svugdje. Fotografiju su nam kao ogledni primjer nereda poslali djelatnici "Čistoće", ali su na kraju sami odvezli sve s navedenih površina osim šute, jer je to očito bilo brže i lakše nego čekati komunalne redare da iziđu na teren. 

#ČISTOĆA# SPLIT

Izdvojeno

04. srpanj 2020 09:34