StoryEditorOCM
SplitKAKO IMATE SRCA?

Zašto morate pucat? - pita Indy, malamutica SDP-ova vijećnika sve one koji se ne mogu suzdržati od bacanja petardi.‘Ne trebamo Split pretvorit u bojno polje da bismo bili sretni‘

Piše Split SD
30. prosinca 2022. - 13:39

Davor Matijević, SDP-ov vijećnik i predsjednik splitskih socijaldemokrata pridružio se svojevrsnoj neslužbenoj kampanji kojoj zadnjih dana svjedočimo u medijskom prostoru po pitanju pucanja petardi, odnosno kako to djeluje na životinje, poglavito kućne ljubimce.

Svoju ljubimicu Indy i sve ostale ljubimce s porukom "Baš morate pucat?" barem preko društvenih mreža pokušava poštedjeti šoka i stresa kojem su izloženi kad krene pirotehničko ludilo.

- Nije pitanje samo ponoćnog vatrometa kojeg organiziraju gradovi, odnosno to je pitanje bitno na razini poruke, ali ne puno više od toga. Za nekoliko minuta ponoćnog vatrometa se nekako možeš i pripremiti, maknuti se, ali pucnjava koja traje dan, dva u svakom kvartu, na svakoj ulici…

image
Tom Dubravec/Cropix

E, to je odgovornost svakoga od nas prema drugim građanima, prema onima koji su bolesni, prema djeci koju budimo, plašimo ili jednostavno krivo učimo i na koncu prema ljubimcima koji su postali sastavni dio naših života.

Ne trebamo Split pretvorit u bojno polje da bi bili sretni niti ćemo zbog toga biti uspješniji u 2023.godini, a zbog našeg hira netko je, nažalost, neće ni doživjeti - napisao je Matijević na svom Facebook profilu.

image
Ante Čizmić/Cropix

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. rujan 2023 23:07