StoryEditorOCM
SplitTrojka ga iscipelarila

Zašto je pretučena splitska košarkaška legenda? Sobin prijavio nelegalne iznajmljivače brodica, oni mu slomili četiri rebra

14. rujna 2016. - 09:30

Goran Sobin, 53-godišnji proslavljeni nekadašnji košarkaš "Jugoplastike" s kojom je osvojio dva naslova prvaka Europe, brutalno je prije petanestak dana pretučen u uvali Bobovišća na otoku Drvenik Veli te su mu slomljena četiri rebra, po dva sa svake strane. Sobina, "gromadu od čovika", visokog 206 centimetara, pretukla su trojica muškaraca, i to, po pričama otočana, samo zato što je ustao protiv nelegalne konkurencije i štitio poslovanje svog legalnog obrta za iznajmljivanje brodica i bicikala. Prema izvješću splitske policije, "31. kolovoza 2016. godine dovršeno je kriminalističko istraživanje nad trima osobama u dobi od 19, 44 i 46 godina".

- Utvrđena je sumnja da su 30. kolovoza 2016. godine na plaži na predjelu Bobovišća (Drvenik Veli) tjelesno napali i ozlijedili 53-godišnjaka. Oštećenom je pružena liječnička pomoć te je utvrđeno da je zadobio teške tjelesne ozljede (lom rebara). Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, protiv trojice osumnjičenika podnesena je kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela "teška tjelesna ozljeda" i dovedeni su pritvorskom nadzorniku - priopćili su nam iz policije. Kako doznajemo, trojica muškaraca privedena su na ispitivanje na Općinsko državno odvjetništvo.

Iako nam ni u policiji ni na splitskom ODO-u nisu htjeli govoriti o detaljima i mogućim motivima napada pravdajući to istragom koja je u tijeku, doznajemo da je jedan od okrivljenih priznao napad.

A otočani pričaju kako je sve počelo nekoliko dana prije napada kada je Sobin vidio da mu je njegov 44-godišnji susjed, "naš čovik koji živi u Sloveniji, "oteo" mušteriju. Naime, tog je dana jedan njemački turist krenuo prema Sobinovim brodicama želeći iznajmiti jednu od njih, no presreo ga je taj susjed koji se navodno na crno bavi istim poslom, te mu je kazao da je kod Sobina preskupo i da će mu on ponuditi upola nižu cijenu. Naravno, Nijemac je to prihvatio, što je, po pričama mještana, razljutilo bivšeg košarkaša koji je nelegalnu konkurenciju prijavio nadležnoj inspekciji.

Nakon toga, susjed je, zajedno sa svojim 19-godišnjim sinom i još jednim susjedom, 46-godišnjakom, došao do Sobina, koji je navodno u tom trenutku nešto "petljao" oko svojih brodica. Netko od njih ga je, dok on to nije očekivao, poprskao tzv. peper sprejem po očima, od čega je iznenađeni Sobin na trenutak ostao gotovo slijep te su iskoristili taj trenutak njegove nemoći i počeli su ga udarati šakama i nogama. Bivši košarkaški prvak Europe pao je od udaraca na pod, a oni su ga nastavili mlatiti i cipelariti još neko vrijeme. Prema našim saznanjima, u obračunu tri na jedan radile su samo šake i noge.
Pokušali smo doći do Gorana Sobina, no na telefon nam se javila njegova supruga koja nam je rekla da im je odvjetnik savjetovao da ništa ne govore. Tek je potvrdila da se njezin suprug dobro oporavlja od zadobivenih ozljeda. Inače, prema Kaznenom zakonu, za kazneno djelo nanošenja teških tjelesnih ozljeda propisana je zatvorska kazna od šest mjeseci do pet godina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. veljača 2023 03:04