StoryEditor
SplitKako pauk operira

Zašto baš stranca?! Prizor iz Splita izazvao burnu raspravu, mnoge je taklo u živac: ‘Poznati hrvatski jal, navikli guliti na svakom koraku...‘

Piše Split SD
3. kolovoza 2022. - 10:07

Oni 'sretnici' kojima je pauk nekada digao auto priznat će sigurno da ih je više od kazne, više od vožnje autobusom po nepropisno parkirano vozilo, mučilo pitanje - zašto baš mene?!

Jer rijetko se radi o izoliranim, na sred ceste parkiranim slučajevima, a puno je češće riječ o čitavom nizu prekršaja. Ali plati uvijek jedan. Doslovce.

Ovaj put povela se žestoka rasprava na društvenim mrežama, ali umjesto pitanja zašto-baš-njega, pitaju se korisnici zašto-baš-stranca? Samo dio komentatora, jer nekima je to sasvim prihvatljivo.

Radi se o objavi na Facebook stranici Prometne zgode i nezgode, a na fotografiji se jasno vidi da od tri parkirana automobila pauk 'diže' ono stranih tablica. Dva vozila splitskih tablica ostaju gdje jesu...

"Zašto baš stranca? Tko zna, možda jedini nije ostavio dovoljan prolaz...", stajalo je u objavi koja je prije dodatka skupila ogroman broj komentara.

A dodatak je:

"Nije ostavio dovoljno mjesta pa je žena s djetetom s invaliditetom morala preko ceste".

No prije 'updatea', krenuli su komentari...

- Zato što je naš svijet navikao guliti strance, na svakom koraku. Poznati hrvatski jal... čim je vani, mora da je pun ko brod, treba ga olakšati, da imam i ja.

- Zašto baš stranca? Zato jer pauk tako inače radi na lopovski način. Ako se diže, diže se po redu a ne iz sredine...

- Zato jer je na moru uvijek tako.... Ne gule samo strance gule i nas samo da su npr. ZG tablice ista stvar bi bila.

Ne slažu se svi.

- A zbog čega ne stranca?! Pa bi li u svojoj zemlji tako parkirao?!

- Pa što bi ovu nasu sirotinju, on neće ni osjetiti kad plati..., zaključak je dijela komentatora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. rujan 2022 03:29