StoryEditor
Splitrimske ruševine?

Zar nitko iz Banovine već deset godina ovuda nije prošao? Pješački prijelazi na Skalicama kao da su ostaci iz antičkog doba, postoji li objašnjenje za katastrofalno stanje ove prometnice?

8. lipnja 2019. - 17:07
20190607_190213

Na sjevero-zapadnom dijelu splitskog poluotoka jučer smo pronašli nešto što nalikuje najbolje očuvanim pješačkim prijelazima iz rimskog doba.

Ovo zapanjujuće otkriće na lokalitetu Skalice još je zanimljivije ako vam kažemo da smo pronašli čak četiri identična drevna pješačka prijelaza, udaljena tek 10-ak metara jedna od drugih.

Očito je da se godinama ne primjećuje “vrijedna baština” koja se nalazi u ulici Table, pa smo na “Google” karti provjerili jesu li nekada tu postojali pješački prijelazi i došli smo do zanimljivog otkrića. Naime, 2011. godine “Google” vozilo također je fotografiralo ostatke “drevnih” prijelaza za pješake.

Dakle, tim dijelom grada koncesionari “Point” i “Cestar” sigurno osam godina nisu prošli, a budući da su se već 2011. godine linije vidjele u tragovima, dolazimo do zaključka da je preko desetljeća Banovina zaboravila da ulica Table uopće postoji, jer ne postoji drugačije objašnjenje za katastrofalno stanje ove prometnice.

Međutim, tek slijedi najgodi dio. Naime, ako malo bolje pogledate pločnik na jednoj od fotografija, jasno je da je “Point” ipak stigao u tu ulicu i sanirao pločnik, ali samo na jednoj strani, druga je ostala potpuno devastirana. Dakle, sada i teorija da koncesionari preko deset godina nisu ušli u tu ulicu pada u vodu, pa više uopće ne možemo smisliti logičan razlog zbog kojeg su cesta i dio pločnika potpuno devastirani.

Izdvojeno

05. kolovoz 2020 00:26