StoryEditor
Splitaleluja

Zapamtimo veljaču 2021.: bolnica na Križinama dobila je toplu vodu! Nakon puno tekstova u ‘Slobodnoj‘ o ledenim tuševima problem je konačno riješen

27. veljače 2021. - 20:08
IlustracijaDuje Klarić/Cropix

Po sve sudeći, pacijenti bolnice na Križinama više neće bježati iz te bolnice, barem kada je u pitanju topla voda. Naime, kako smo proteklih godina nekoliko puta pisali, pacijenti su bježali iz bolnice na Križinama, jer se nisu mogli tuširati u toploj vodi, koju je trebalo, pogotovo na višim katovima bolnice čekati i po 20-tak minuta, dok se hladna voda u cijevima ne ugrije.

I onda je taj problem, nakon višekratnih pisanja u "Slobodnoj Dalmaciji" i nakon naloga ministra zdravstva izv. prof. dr. sc. Vilija Beroša, koji je dopisom naložio da se "izmisli topla voda" na Križinama, riješio agilni ravnatelj KBC-a Split prof. dr. sc. Julije Meštrović.

No, nikako se ne možemo oteti dojmu da "Slobodna Dalmacija" nije pisala o tom "civilizacijskom" problemu, da bi se pacijenti na Križinama još tuširali u mrzloj vodici, jer tko bi u protivnom znao za njihovu muku.

image
Ilustracija
Duje Klaric/Cropix

Tako su pacijenti i pacijentice bježali kosu prati u obližnji pothodnik kod Prime 3, gdje postoji frizerski salon, jedan je Covid pacijent otišao kući u Dubrovačku ulicu, jer se nije mogao oprati u bolnici, a jedan je sa svojim automobilom, koji je bio parkiran ispred bolnice otišao kući na Pujanke, tuširao se i vratio u bolnicu.

Rješenjem ovog problema bolnica na Križinama više neće biti bolnica iz "Alan Forda", a ravnatelj splitske bolnice prof. dr. sc. Julije Meštrović bit će, između ostalog upamćen i po tome što je u njegovom mandatu bolnica na Križinama dobila u pravom smislu riječi toplu vodu.

Pacijenti od sada više neće morati bosonogi skakutati po pločicama, ispod tuševa, u hladnim bolničkim kupatilima i kao neki šamani dozivati "toplu kišu", odnosno toplu vodu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. svibanj 2021 21:40