StoryEditor
Splitbrza reakcija

Zapalio se ‘Prometov‘ bus nasuprot ‘Slobodne‘: bilo je tu puno sreće u nesreći, nitko od putnika nije stradao. Priskočile su i radnice iz obližnjih poslovnih prostora

Piše A.F., G.R.
25. studenog 2021. - 12:21

NOVO

Kvar na motoru uočen je za vrijeme smjene vozača na autobusnoj postaji Slobodne Dalmacije, na to ih je upozoravala žarulja na kontrolnoj ploči autobusa. Išli su vidjeti o čemu je riječ i uočili plamen i dim.

Jedan vatrogasni aparat nije bio dovoljan kako bi spriječili širenje požara pa im je netko iz obližnjih poslovnih prostora dodao još jedan aparat s kojim su uoči dolaska vatrogasaca s kojim su ugasili požar.

image
Božidar Vukičević/Cropix

To nam je kazao Miroslav Delić, direktor Prometa, a na terenu doznajemo da je bila riječ o Prometovoj sedamnaestici i da su putnici nakon upozorenja napustili autobus.

-U pomoć nam je priskočila radnica tvrtke Vertron koja nam je dala dodatni aparat za gašenje, a cure iz salona za uljepšavanje Frame donosile vodu- kazali su nam Prometovci.

image
Tom Dubravec/Cropix

Uzrok požara tek se treba doznati.

RANIJE (12:19)

Preko puta Slobodne Dalmacije, u Ulici Hrvatske mornarice oko podneva došlo je do zapaljenja Prometova autobusa i to na stražnjem dijelu gdje je smješten motor. Nema nikakve drame, u autobusu nema putnika, a požar je brzo zaustavljen. Autobus je star nekih desetak godina.

Brzo je reagirao vozač autobusa koji je s protupožarnim aparatom zaustavio širenje plamena, na teren su stigli i vatrogasci: jedno vozilo JVP-a i šest vatrogasaca.

image
Tom Dubravec/Cropix

Kako doznajemo od direktora Prometa Miroslava Delića, na terenu je i njihova servisna služba, a stigla je i policija. Promet se odvija normalno, jer je bus zaustavljen na autobusnoj postaji.

item - id = 1145933
related id = 0 -> 1145353
related id = 1 -> 1145388
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. studeni 2021 13:16