StoryEditorOCM
Splitbizarna nesreća

Zakrčeno križanje na ulazu u Žrnovnicu: stotine gajbi mineralne poispadale iz kamiona, na terenu su ophodari koji čiste cestu

Piše SPLIT SD
24. lipnja 2022. - 23:02

E ovo bi bio rasuti teret. I to u mjehurićima. Čitatelj nam šalje frišku fotografiju s magistrale pored raskrižja za Žrnovnicu. Stotine razbijenih boca mineralne i gajbi rasulo se iz kamiona i praktički zagradilo izlaz iz Žrnovnice prema Splitu.

Na prvi pogled čini se da je to ujedno i jedina šteta koja je nastala. Nadajmo se da će se razbijene boce čim prije pokupiti kako bi se moglo prometovati tim dijelom ceste.

A postojeći semafor ionako ne služi svrsi. Otkad je postavljen, a godine su već prošle, on samo treperi u žuto. Za ostale boje ne zna.

Da, i nadamo se da će vozač idući put bolje osigurati teret. 

Iz splitske policije su nam kazali da su u 10.58 sati dobili dojavu da se u Strožancu kod skretanja za Žrnovnicu iskrenuo kamion dostave te da su boce razasute po cesti. Dolaskom na mjesto događaja utvrdili su da teret u kamionu nije bio pravilno osiguran i da je zbog toga došlo do ispadanja boca po kolniku.

- Vozač dostavnog kamiona bit će prekršajno sankcioniran, a na terenu je i ophodarska služba koja sanira tu dionicu i miče teret s ceste - objasnili su nam iz PU splitsko-dalmatinske.

Dodali su da se oko 11.30 sati u Strožancu dogodila lakša prometna nesreća u kojoj su sudjelovali osobni automobil i motocikl, a nastala je samo materijalna šteta.

- S obzirom na blizinu ova dva događaja, došlo je do manjih gužvi. Molimo vozače da budu oprezni i prate upute policijskih službenika na terenu - kazali su nam iz splitske policije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. ožujak 2023 16:31