StoryEditor
SplitKORISNA DONACIJA

Zahvaljujući Rotary Clubu Split darovita djeca iz vrtića ‘Ružmarin‘ dobila pametne igračke. Ravnateljica Bosnić: odrasli s njima ne znaju baratati, oni odmah ‘kuže‘

Piše Matea Roglić
28. svibnja 2021. - 21:56
Kruno Kljaković  i Vlado Pleština iz Rotary Cluba Split i ravnateljica vrtica Rossana Bosnić   Nikola Vilić/Cropix

Darovita djeca splitskog vrtića "Ružmarin" u sklopu ustanove Cvit Mediterana, razvukla su danas usne u širok osmijeh zbog pametnih igračaka koje su dobili.

Kruno Kljaković i Vladimir Pleština, članovi Rotary Cluba Split, donirali su upravi vrtića pametne igračke u vrijednosti od 30 tisuća kuna.

Osim ravnateljice Rossane Bosnić, na druženju su sudjelovale vrtićka pedagoginja, psihologinja, financijski voditelj te zdravstvena voditeljica.

image
Nikola Vilić/Cropix

- Donatori su pokazali velik interes za naš rad i kontaktirali su nas prije cijele situacije s pandemijom, a danas su, hvala im, svoju gestu sproveli u djelo.

Organizirali smo jedno malo druženje da vidimo čime su nas donatori darivali. Igračke su predvne, a djeca će biti oduševljena. 30. listopada 2019. dobili smo certifikat od Ministarstva znanosti i obrazovanja, koji nas je proglasio Stručno razvojnim centrom.

Tako smo, osim zagrebačke Iskrice, jedino mjesto u Hrvatskoj koje radi s potencijalno darovitom djecom – ističe Bosnić i nastavlja kako i darovita djeca također spadaju u djecu s teškoćama u razvoju, s kojom je teško je raditi ako nisi informiran.

image
Pametne igračke
Nikola Vilić/Cropix

- Zato obrazujemo stručne suradnike i osoblje kako bi bili optimalni u radu s darovitom djecom.. Pametne su igračke, didaktički materijali koji zadovoljavaju njihove potrebe – tvrdi ravnateljica ovog splitskog vrtića.

Zanimljivo je, kaže Bosnić, što ni odrasli uglavnom ne znaju baratati sa spomenutim igračkama, a darovita djeca odmah “prokuže“ kako funkcioniraju.

- Ova donacija će nam obogatiti dvije postojeće igraonice, a za jesen planiramo otvoriti novu – zaključuje ravnateljica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. svibanj 2022 04:54