StoryEditor
SplitKOD KAMPUSA

Za ovo nema nikakvog opravdanja: netko je išarao grafit posvećen pokojnom Žanu Ojdaniću, čovjeku koji uživa poseban status među navijačima Hajduka

Piše Frane Vulas
21. listopada 2020. - 13:13

Mural posvećen pokojnom Žanu Ojdaniću, nekadašnjem predsjedniku i općenito jednom od ikona Torcide, čovjeku koji uživa poseban status među navijačima Hajduka, uništen je činom nepoznatog autora. Sramotan čin napravljen pod okriljem mraka osvanuo je jučer ujutro, lik Ojdanića ispod kojeg su njegove riječi („Da se ponovo rodim sve bi isto napravia”) je zamrljan sivom bojom.

Riječ je o grafitu koji se nalazi u Ulici Matice hrvatske u Splitu, ispod pješačkog nathodnika u blizini sveučilišnog Kampusa. Ojdanić je poginuo u padobranskoj nesreći 2016. godine.

Njemu u čast navijači su između ostalog na spomenutom mjestu napravili lijepi mural, dio kojeg su i jasne poruke koje su opisale što je Ojdanić značio u navijačkim krugovima: „čovik”, „otac”, „hrabar” „uzor”, „idol”, „brat”, „prijatelj”, „zaštitnik”, „srčan”. Pokušali smo dobiti komentar vodstva Torcide, ali bez uspjeha. No, nema sumnje kako će vrlo brzo muralu biti vraćen prvobitni izgled.

image
Saša Burić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. srpanj 2021 17:03