StoryEditor
SplitKRITERIJI NA MJESTU

Za godinu dana stiže još 47 novih autobusa, ‘Promet‘ idući tjedan potpisuje ugovor o dodjeli bespovratnih EU sredstava vrijedan 87,5 milijuna kuna

23. travnja 2021. - 23:22

Idući tjedan tvrtka "Promet" potpisuje ugovor o dodjeli nepovratnih EU sredstava za nabavu 47 novih autobusa! Riječ je o sredstvima koja su osigurana preko poziva o dodjeli nepovratnih sredstava od strane Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, a izgleda da je "Prometov" projekt zadovoljio sve kriterije za dodjelu europskog novca.

Miroslav Delić, direktor javnoga gradskog prijevoznika, potvrdio nam je dobre vijesti.

– Dobili smo obavijest da će nam javiti termin potpisivanja odluke o financiranju navedenog projekta, što znači da smo zadovoljili sve kriterije za dodjelu sredstava.

Riječ je o projektu na kojem smo radili praktički još od prošlog ljeta, odnosno od posljednje isporuke novih autobusa. Ovim putem zahvaljujem cijelom timu koji je radio, kao i našim suvlasnicima na čelu s Gradom Splitom u potpori pri pripremi ovog projekta – kazao je Delić.

Navodi kako je predviđena nabava šest različitih grupa autobusa. Doznajemo da je u pripremi donošenje same odluke o financiranju navedenog projekta, te bi se idući tjedan potpisao ugovor o dodjeli nepovratnih EU sredstava. Vrijednost navedenog projekta je 87.513.200 kuna, od čega je 85 posto nepovratno.

– Posebno bih istaknuo činjenicu da smo kroz projektnu dokumentaciju prvi put uspjeli u nakani da nabavimo i nove minibuseve, koji se do sada nisu uspijevali nabavljati putem nepovratnih EU sredstava, te smo prvi, i za sada jedini, javni gradski prijevoznik koji će dobiti nepovratna sredstva iz ovog poziva.

image
Miroslav Delić 
Saša Burić/Cropix

Realizacijom ovog projekta zaokružili bismo naše ranije ambiciozne planove da u roku od dvije do tri godine nabavimo više od sto novih autobusa te potpuno obnovimo vozni park i tako kvalitetu naše usluge prema korisnicima dignemo na najvišu razinu, a našim vozačima omogućimo optimalne uvjete rada – ne krije zadovoljstvo direktor "Prometa".

Ako se sve bude odvijalo po planu, isporuka navedenih autobusa može se očekivati za otprilike godinu dana. Uključujući i ovaj projekt, u obnovu voznog parka od 2019. godine uloženo je oko 260 milijuna kuna, i to provođenjem projekata u kojima je najveći dio sredstava osiguran iz EU fondova.

Nakon nabave navedenih autobusa, starost voznog parka "Prometa" bila bi tri do četiri godine, dok je prije dvije godine prosječna starost voznog parka bila 14 godina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. kolovoz 2021 18:19