StoryEditor
SplitPOTPISAN UGOVOR

Za dva mjeseca u splitsku bolnicu stiže nova oprema vrijedna čak 12 milijuna kuna

Piše Ivica Marković
6. srpnja 2019. - 01:33
Julije Meštrović i Biljana Berda

U petak u zgradi Ravnateljstva potpisan je ugovor za realizaciju projekta "Unapređenje sustava dnevnih bolnica i dnevnih kirurgija KBC-a Split", koji se provodi u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020. godine, čiju provedbu sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj, u ukupnoj vrijednosti od 50 milijuna kuna.

Od tog iznosa, pola novca otpada za dnevne bolnice, a druga polovica za jednodnevne kirurgije. Potpisano je 11 ugovora u okviru projektnog elementa Nabave opreme za dnevne bolnice, u vrijednosti od oko 12,18 milijuna kuna, od ukupnog iznosa od 21,12 milijuna kuna.

S tim sredstvima nabavit će se oprema u okviru sljedećih grupa nabave: kirurški instrumenti i kirurške lupe, oftalmološka oprema, medicinska oprema, endoskopski uređaj za pulmologiju i anesteziologiju, oprema za neurološku dijagnostiku, ultrazvučni razbijači, ginekološka oprema, endoskopski uređaji za gastroenterologiju, dermatološka oprema, sigurnosni kabineti i vakuumske pumpe.

Ugovor je u ime KBC-a Split potpisao prof. dr. Julije Meštrović, ravnatelj KBC-a Split, a s druge strane ugovor su potpisali predstavnici tvrtki preko kojih će KBC Split dobiti opremu.

– Vrlo smo zadovoljni potpisanim ugovorom, vrijednim 12,18 milijuna kuna, za nabavu opreme i uređaja koji bi trebali za otprilike dva mjeseca biti u KBC-u Split. Ujedno, za otprilike dva do tri tjedna očekujemo kako ćemo potpisati ugovor za dnevne bolnice, a za jednodnevne kirurgije natječaji su upravo u tijeku – istaknuo je prof. dr. Meštrović.

#KBC SPLIT

Izdvojeno

03. srpanj 2020 18:53