StoryEditor
Splitsindikat prijeti

Za anale: COP likarima kroji bušte u tri dijela

Piše PSD.
30. siječnja 2014. - 08:59
Liječnici u KBC-u Split, a i u cijeloj Hrvatskoj, izgleda da će plaću za prosinac prošle godine dobiti u tri dijela, po čemu će zasigurno ući u anale.

Naime, nakon što im je prije 10-ak dana, preko famoznog COP-a (centralni obračun plaća) uplaćena osnovna plaća, prošli tjedan im je, nekoliko dana nakon osnovne plaće, COP uplatio i dežurstva, kako je bilo i obećano.

Međutim, nisu im plaćena sva dežurstva koja su odradili u prosincu 2013. Naime, COP im je platio najviše 32 sata dežurstava, iako neki Liječnici u KBC-u Split imaju i po 48 sati dežurstava pa i više.

Zbog čega je to tako, objasnio nam je dr. Kolja Poljak, sanacijski upravitelj KBC-a Split.

- Prvo bih htio istaknuti da će liječnicima biti plaćena sva dežurstva. Neka se malo strpe, sve će biti riješeno. Tražimo najoptimalnije rješenje da im što prije budu isplaćena ona dežurstva koja im do sada nisu plaćena. Istina je da im je plaćeno najviše 32 sata dežurstava, ali to je tako zbog jednostavnog razloga jer se preko COP-a ne može isplatiti više. Čim nađemo rješenje za ostale sate dežurstva koji nisu plaćeni, liječnicima će taj dio plaće biti isplaćen - rekao je dr. Kolja Poljak.

Ako novac za preostala dežurstva iz prosinca prošle godine ne bude uskoro uplaćen, određene korake poduzet će i Hrvatski liječnički sindikat.

- Pa jednostavno ćemo podnijeti tužbu na ime dijela neisplaćenih, a odrađenih i zarađenih plaća. Tražit ću od svojih kolega da mi dostave podatke za koliko su sati dežurstava zakinuti i koliki im je gubitak na plaći. Potom ćemo tužiti poslodavca - kratko je komentirao dr. Božo Bota, predsjednik splitske podružnice Hrvatskog liječničkog sindikata.

Ivica MARKOVIĆ
Foto: Jakov Prkić / Cropix 
#COP#ZDRAVSTVO#KBCSPLIT

Izdvojeno

04. lipanj 2020 14:56