StoryEditorOCM
SplitSAVJETI RODITELJIMA

Za 10 dana počinje škola, korone je pun grad, razmišlja li se o ikakvim epidemiološkim mjerama? Pitali smo dr. Željku Karin, evo što nam je odgovorila

Piše Ivica Marković
25. kolovoza 2022. - 12:30

Za manje od dva tjedna započinje nova školska godina i to baš nekako u vrijeme kada u Splitsko-dalmatinskoj županiji (SDŽ), ali i u Hrvatskoj rastu brojke oboljelih od Covida - 19  i kada je broj umrlih ponovno u porastu.

Stoga smo upitali doc. dr. sc. Željku Karin, ravnateljicu Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, koja je ujedno i specijalistica školske medicine, pod kakvim će epidemiološkim mjerama djeca krenuti u škole.

- Za sada nemamo nikakve nove smjernice. Zaštitne maskice su ukinute u trenutku kada su brojke oboljelih od Covida počele opadati i do danas nisu vraćene kao obveza nošenja u školama.

image

Dr. Željka Karin

Vojko Bašić/Cropix

Ukoliko roditelji imaju simptome, djeca ne idu u izolaciju, ali se naravno moraju paziti. Budući da su slučajevi Covida u porastu preporuka je da se djeca testiraju, ukoliko je netko u obitelji obolio od Covida.

Djecu treba testirati prvi i peti dan od prvog simptoma i ukoliko dijete nije pozitivno ono može normalno ići u školu - rekla nam je dr. Karin.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. rujan 2023 07:03