StoryEditor
SplitPriko zebre

Vukovarska je njihov Abbey Road: ekipa s Kile neplanirano odala hommage Beatlesima na 50. godišnjicu izlaska legendarnog albuma

Piše PSD
6. lipnja 2019. - 19:01

Tko bi rekao da će na 50. godišnjicu nastanka fotografije s naslovnice jedne od najpoznatijih naslovnica u povijesti rocka, a u pitanju je ona s kultnog albuma "Abbey Road", Beatlesi svoj svojevrsni homage doživjeti na splitskoj Kili. 

Liverpoolska četvorka slikala se 1969., prije pola stoljeća, na pješačkom prijelazu u Londonu, ispred studija EMI-ja, gdje su snimali album i u pitanju je fotografija koja je valjda tisuće puta do sada kopirana.

No, ekipa s Kile nije imala namjeru imitirati Beatlese, oni su se jučer okupili kako bi poslali poruku da im je stvarno više dozlogrdilo čekati pristojnu prilaznu cestu za svoj kvart, pa su u znak protesta prešetavali preko pješačkog prijelaza.

Njihov Abbey Road bila je Vukovarska ulica, onaj njezin dio koja se račva na nekoliko odvojaka, od kojih su većina razrovani putevi bez nogostupa.

Analogiju s coverom albuma od Beatlesa uočila je, nakon prosvjeda, jedna od stanarki Kile Josipa Milišić, pa ju je podijelila sa svojim susjedima na Facebook grupi Kilavci. Pritom se na ovoj splitskoj zebri vidi i transparent "Basiclly Africa". Stvarno nas je onaj nigerijski poduzetnik počastio "divnom" recenzijom...

Izdvojeno

05. kolovoz 2020 04:07