StoryEditorOCM
SplitPIRAMIDA PLETENICA

Vrijedne ruke uljepšale krizmanice iz Centra za odgoj i obrazovanje ‘Juraj Bonači‘

Piše Sandra Barčot
14. lipnja 2021. - 11:32
Organizatorice nisu željele isticati imena, ali s ponosom ćemo dodati - majstorica od pletenica je kolegica iz naše medijske kuće Božidar Vukičević/Cropix

I ove godine korisnici Centra za odgoj i obrazovanje "Juraj Bonači", njih petero, primili su sakramente svete krizme.

Odlična suradnja djelatnika te ustanove, na čelu s ravnateljicom Snježanom Čotić, te don Ivana Ćotića, župnika sv. Andrije na Sućidru, godinama rezultira time da djeca i mladi ljudi s poteškoćama u razvoju mogu primiti sakramente. Njih 28 je trenutno na smještaju u "Bonačiju", te svake godine imaju organizirana mala slavlja, bilo radi prve pričesti, bilo krizme.

I sada su tri momka te dvije djevojke imali svoj dan – u pratnji roditelja, skrbnika i djelatnika Centra, uživali su u svojoj proslavi, primili su sakrament svete krizme, otkrivajući u svom veselju još jedan detalj – jedna od korisnica imala je i posebnu frizuru.

image
Koja frizura!
Privatna Snimka

Voditeljica smještaja u "Bonačiju" kaže da se prijateljica jedne od asistentice u nastavi ponudila da će ona krizmanicama srediti frizure. Pa je na glavi jedne od njih napravila pravo malo umjetničko djelo – "složila" je kosu u piramidu pletenica - za pamćenje!

I nitko vam od ovih dragih, požrtvovanih žena ne želi pohvalu uz isticanje imena, skromno su pristale da se zapiše da su svi oni svojim malim doprinosom uljepšali mladima u životu itekako važan dan. No, mi ćemo dodati – majstorica od pletenica naša je kolegica iz Slobodne Dalmacije. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. lipanj 2023 05:49