StoryEditorOCM
Splitvelikin kaos

Vrhunac sezone stvara kilometarske kolone na prometnicama prema Trajektnoj luci. Savjet je: ostanite doma ili krenite pješice!

Piše Merien Ilić
13. kolovoza 2022. - 12:11

Od ranog jutra ove subote gužve su na cestama prema Trajektnoj luci. Već od križanja Vukovarske i Ulice slobode, ispod Higijenskog, pa kod zgrade Koteksa, dalje kroz Zvonimirovu prema luci, vozi se jedva i nikako. Ista situacija je kroz Osječku prema KBC Firule, pa kroz Poljičku...I sve to u oba smjera. Ni naprijed, ni natrag se ne može.

image
Nikola Vilić/Cropix
image
Nikola Vilić/Cropix
image


 

Nikola Vilić/Cropix

Nažalost, uobičajena scena tijekom ljetne sezone koja još jednom upozorava nadležne da smisle kakvo rješenje jer stanje je neodrživo.

Ukoliko morate u centar grada, jedini mudar savjet je ostanite doma ili krenit pješice.

Jelena Ivulić, koordinatorica splitskog plovnog područja Jadrolinije svjedoči nam kako su gužve krenule od ranih jutarnjih sati.

- Očekivali smo ovo jer je produženi vikend, a i najave su da će doći puno ljudi i vozila. Samo u ova tri dana kroz Trajektnu luku Split proći će oko 120 tisuća putnika i oko 23 tisuće vozila. Pritisak je najviše na polascima za Supetar i iz Supetra prema Splitu, pa smo već u 9.45 uveli dodatnu liniju za Brač, a vjerojatno ćemo morati još koju tijekom ova tri dana.

Iz Ankone je jutros doputovalo oko 900 putnika, a prema Italiji ih je otišlo oko 500 tako da smo još u pojačanim dolascima, što je uobičajeno za ovo doba. Nakon blagdana Velike Gospe ipak očekujemo da će popustiti ovoliki pritisak na luku.

Svim putnicima možemo samo poručiti da budu strpljivi i oprezni u prometu, a mi ćemo prevesti svakog od njih - kazala nam je Ivulić.

image


 

Nikola Vilić/Cropix
image


 

Nikola Vilić/Cropix
image


 

Nikola Vilic/Cropix
image

S

 

Nikola Vilić/Cropix
image 

Nikola Vilić/Cropix
image 

Nikola Vilić/Cropix
image


 

Nikola Vilić/Cropix
image 

Nikola Vilić/Cropix

Šušur je i u Zračnoj luci Split, no srećom tamo nema stajanja ni čekanja jer se sve odvija po reovima letenja, kako nam je potvrdio Mate Melvan voditelj službe prihvata i otpreme putnika u Zračnoj luci Split.

- Ove subote i nedjelje očekujemo 210 slijetanja zrakoplova i oko 51 tisuću putnika. Svakih pet minuta je neka operacija.

Brojke su odlične i već do kraja ovog mjeseca očekujemo statistiku od 2 milijuna putnika od početka ove godine, a do konca godine i do 2,5 milijuna putnika koji su prošli kroz splitsku Zračnu luku. Ukupno je kroz nju u srpnju prošlo oko 641 tisuća putnika, a za kolovoz očekujemo oko 600 tisuća, te 400 tisuća u rujnu. Brojke su sjajne. Približavamo s onima iz rekordne 2019. godine. Najvažnije je da unatoč velikom broju ljudi, nema gužvi, ni čekanja, kao ni otkazovanja letova - rekao je Melvan. Inače, Split jezračnim linijama povezan s 90 destinacija, odnosno 24 države.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. rujan 2023 02:27