StoryEditor
SplitOČI ŠIROM OTVORENE

Vratio se optimizam u splitski HDZ; Petar Škorić: Glasovi naše kandidatkinje podijelili su se sa Škorom i u Splitu imamo preko 50 posto!

Piše Nina Glučina Ramadža
22. prosinca 2019. - 22:39
Image from iOS (48)
rgx time: 9.6797943115234E-5

NOVO 21.37

Dobra je atmosfera, i u županijskom i gradskom stožeru. Upravo prikupljamo rezultate naših gradskih kotareva i mjesnih odbora. Mi smo zadovoljni rezultatom iako je Zoran Milanović prvi sa 29 posto glasova, ali ako uzmemo u obzir cijelu konzervativnu opciju gdje su se glasovi naše kandidatkinje podijelili sa Škorom i u Splitu imamo preko 50 posto i vjerujemo da će i u drugom krugu Split potvrditi da je hrvatski Split i da HDZ stoluje u gradu Splitu.

Naši volonteri i djelatnici su po terenu i vrijedno prikupljaju podatke i donose tako da tek dolaze. Ustvari prava atmosfera će biti u drugom krugu izbora. Mi nismo raspoloženi slavljenički nego pobjednički i činimo sve kako nas do zadnjeg trenutka ne bi ništa iznenadilo, rekao je Petar Škorić.

Na koji način planiraju do drugog kruga privući Škorine glasače i dolazi li Kolinda Grabar Kitarović u Split više nam je kazao Petar Škorić.

-Vrlo je teško bilo u prvom krugu, jer smo vodili računa da ne uđemo u sukobe s biračkim tijelom koji podržava Miroslava Škoru. Riječ je o ljudima koji dijele svjetonazor HDZ-a i u svakom slučaju očekujemo da će to biračko tijelo izići.

Mi ih ovim putem pozivamo da to učine i daju svoj glas dosadašnjoj predsjednici Kolindi Grabar Kitarović koja na najbolji način zadovoljava i njihove interese i potrebe i koja će se na najbolji način boriti za interese naše Domovine.

Naša kandidatkinja će svakako doći na još jedno planirano okupljanje u Splitu, a Split će se dočekati kako i dolikuje- kazao je Škorić.

NOVO 20.55

Što večer odmiče, atmosfera u splitskom HDZ- u je otmističnija, a sad su se već dobro napunile i stranačke prostorije.

. Nakon gotovo 66 posto obrađenih biračkih mjesta u Republici Hrvatskoj možemo reći sa sigurnošću da se naša kandidatkinja Kolinda Grabar Kitarović plasirala u finale.

Sad nam predstoji finalna borba 5.siječnja, ali s obzirom na konstalaciju snaga i rezultate koje sada imamo iz DIP-a gotovo pa sa sigurnošću i sada možemo reći uz veliki angažman da ćemo 5. siječnja proslaviti novu- staru predsjednicu, rekao je Blaženko Boban, župan Splitsko-dalmatinske županije.

Što se tiče naše Splitsko-dalmatinske županije, što reći? Nakon oko 55 obrađenih posto glasova, Kolinda Grabar Kitarović ima gotovo 32 %, drugi je Zoran Milanović sa 26 %, a zadnji Miroslav Škoro na 24 %

. To se iz trenutka u trenutak mijenja. Međutim sa sigurnošću možemo reći u utvrdi HDZ-a u Splitsko-dalmatinskoj županiji već sada da smo pobjednici izbora - zaključio je Boban.

20.10

U sjedištu županijskog HDZ-a u Splitu, pomno se prate izlazne ankete i prvi neslužbeni rezultati.

Oko 20 sati rezultate je pratilo oko 30-ak članova i simpatizera, među kojima su i župan Blaženko Boban, Petar Škorić, predsjednik Gradskog odbora HDZ-a u Splitu i saborski zastupnik te Vice Mihanović, ravnatelj Lučke uprave Split.

Atmosfera nije bila previše živahna kada su novinarske ekipe stigle u sjedišta HDZ-a, ali se popravila kada je DIP objavio prve nepotpune rezultate u kojima je Kolinda Grabar Kitarović za sada osvojila 27,99 posto glasova.

Mogao se čuti i pokoji pljesak koji je poboljšao raspoloženje u splitskom HDZ-ovom stožeru. 

#PRVIKRUG2019

Izdvojeno