StoryEditor
SplitSplićani su čuđenje u svijetu

Vozi, Miško! Možda je neobično da se u 21. stoljeću u UNESCO-vu gradu organizira parada novih autobusa oko stadiona, ali ovakvo veselje u 'Prometu' nije zabilježeno punih 11 godina

Piše Nikolina Lulić
4. rujna 2019. - 17:13

- Vozi, Miško! - u šali je zavikao zamjenik gradonačelnika Nino Vela nakon što smo se zajedno s uzvanicima svečane prezentacije novih "Prometovih" autobusa na platou ispred stadiona na Poljudu ukrcali u jedno vozilo kako bi napravili testni đir.

Kako to već kod nas biva, natiskali se svi u jedan autobus, pa smo odmah iz prve ruke simulirali kako će prinova u voznom parku javnog prijevoznika funkcionirati pod pritiskom.
- Ima izać! - doviknuo je netko drugi.

I da, ovo je bila vožnja u kojoj su se svi švercali, ali s obzirom na prigodu, oprostit ćemo Prometu što nije angažirao kontrolore.
Šalu na stranu, ovo je bio događaj koji javni prijevoznik ne pamti zadnjih 11 godina. Naime, godinama nije kupljen ni jedan novi autobus, a sad su odjednom stigla 34.

A kako izgledaju novi splitski autobusi pogledajte u fotogaleriji i video snimci našega fotoreportera Saše Burića. Od petka će se ove "Prometove" prinove naći i na gradskim ulicama, pa ako budete imali sreće, možda se i provozate u njima.

#NINO VELA#VOZI# MIŠKO#NOVI PROMETOVI AUTOBUSI

Izdvojeno

06. srpanj 2020 05:46