StoryEditor
SplitCRNI FORD KARAVAN

Vozači, pazite! 'Sve u Splitu i okolici je puno policije i presretača'; Proradila je i kamera na brzoj cesti put Trogira, evo gdje sve vrebaju nesavjesne vozače

13. rujna 2019. - 14:42

Gomilica, stara cesta kod Lidla put Trogira; Brza cesta put Trogira, iza mosta za Kambelovac, snimaju i zaustavljaju; Dujmovača, na stanici kraj bivšeg “Peveca” put Solina. Crni ford karavan - zaustavljaju; Solin u rotoru iz smjera Dugopolja; Kraj TTTS-a...

To su tek neke od aktualnih dojava o policijskim punktovima na prometnicama koje objavljuju objava koja je osvanula jutros na Facebook stranici "Policija zaustavlja Split".

Proradila je i kamera na brzoj cesti put Trogira, koja nije snimala zadnjih par mjeseci.

Posljednjih dana spomenuti profil na društvenoj mreži preplavile su objave o lokacijama na kojima prometni policajci očekuju prekršitelje, a ako ste i vi primijetili veći broj policajaca na gradskim i prigradskim cestama, riječ je o akcijama "Pješak" i "Faktori rizika" koje se provode na prometnicama Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

 

U jučerašnjoj akciji "Pješak" evidentirano je 89 prekršaja od kojih devet prekršaja vozača prema pješacima te 46 prekršaja pješaka.

Danas policija poziva na povećan oprez jer se od 16 do 20 sati proizvodi akcija "Faktori rizika" u cilju preveniranja prometnih nesreća i njihovih posljedica, kao i povećanja ukupne razine sigurnosti u prometu.

Međutim, dok se jučer provodila akcija "Pješak", vozači su istovremeno na Facebook stranici "Policija zaustavlja Split" još od jutra dojavljivali lokacije na kojima su prometni policajci zaustavljali sudionike u prometu.

Obavijestili su pratitelje spomenutog profila na društvenim mrežama i da obrate pažnju na policajce na civilnim motociklima i presretačima koji zaustavljaju vozila na brzoj cesti Split-Trogir.

Čini se da prometni policijski službenici izuzev spomenutih akcija posljednjih dana pojačano kontroliraju i zaustavljaju prekršitelje.

Valja još jednom napomenuti kako su prije više od mjesec dana stupile na snagu izmjene Zakona o sigurnosti prometa na cestama u kojem se propisuju veće kazne za prekršitelje, a penju se i do iznosa od 20 tisuća kuna.

Osim toga, primjenjuju se i strože obligatorne mjere – zabrana upravljanja vozilom od najmanje šest mjeseci za drugi prekršaj ili najmanje godinu dana za tri i više prekršaja. Policija uz to može privremeno do odluke suda oduzeti vozilo kojim je počinjen prekršaj ako vozač koji je već dvaput pravomoćno kažnjen ponovi neki od najtežih prekršaja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2021 04:31