StoryEditor
Split‘VOZI PAMETNO DA BI ŽIVIO‘

Vozači motora, dođite sutra navečer na HAK-ov poligon na Lovrincu i poslušajte predavanje policije i Željana Rakele o sigurnoj vožnji!

Piše PSD
11. lipnja 2021. - 18:41

PU splitsko-dalmatinska nastavlja preventivnu kampanju vezano uz sigurnost u prometu. Jedna od najugroženijih skupna u prometu su i motociklisti.

Od početka godine na području PU splitsko-dalmatinske smrtno je stradalo 6 osoba koje su upravljale motociklom ili su bili suvozači na motociklu. Zbog svega toga jednu od aktivnosti u preventivnom projektu usmjerili smo prema motociklistima.

U sklopu kampanje, "Smanji brzinu i guštaj u litu", sutra, u subotu s početkom u 20.30 sati na poligonu HAK, Auto kluba Split na zapadnom dijelu parkirališta na Lovrincu bit će održano predavanje namijenjeno vozačima mopeda i motora.

Predavanje će održati Siniša Mihanović, voditelj Službe za sigurnost cestovnog prometa PU splitsko-dalmatinske i Željan Rakela, osnivač i predsjednik Moto kluba BMW, pasionirani motociklist i putopisac.

image
PU SD

Tijekom predavanja govorit će se o primjernima iz prakse, najčešćim uzorcima prometnih nesreća, što će svakako otvoriti mogućnost da svi prisutni sudjeluju u iznoseći svoja iskustva i postavljajući pitanja predavačima.

- Naš gost Željan Rakela, poznati motociklist koji će pričati o osobnim iskustvima vezanima uz vožnju motocikla i ponašanje u prometu, promotor je akcije "Smanji brzinu i guštaj u litu", a mišljenja smo kako se radi o izuzetno zanimljivoj osobi u svijetu ljubitelja motora.

Željan Rakela promovira kampanju uz geslo "Vozi pametno, da bi živio", a uz voditelja Mihanovića sigurni smo kako će predavanje biti stručno i izuzetno zanimljivo.

Pozivamo vozače motora da dođu sutra na poligon Auto Kluba Split kod Lovrinca (uz mobilni preventivni centar policije) i poslušaju predavanje, dobiju odgovore vezano uz sigurnu vožnju i načine kako uživati u vožnji motorom, a pritom sačuvati svoj život i živote ostalih sudionika - poručuju iz policije.

image
Paun Paunović/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. srpanj 2021 07:53