StoryEditor
SplitNEŠTO SASVIM OSOBNO

Volim jesti, ne volim baš kuhati i čistiti, i malo kad bih odbila poziv za odlazak u restoran, a u ‘to malo‘ spada današnji dan. Ali, nema bojazni

Piše Anita Matić
14. veljače 2020. - 10:08
Goran Šebelić/Arhiv/HANZA MEDIA

Jeste li se probudili romantični ili još čekate da romantika nadođe? Čekajte, čekajte...

Ovi prvi su u želji da ovaj dan prođe baš onako kako valentinovska pravila nalažu još prije desetak dana naručili cvijeće, čokolade su već zamotali, crveno donje rublje kupili (još se samo tresu jesu li izabrali pravi broj, čak bi možda bilo bolje manji nego veći...), bilo je malo muke oko restorana, ali sva sreća i to se sretno riješilo, nakon "samo" sat- dva telefoniranja.

Pošto- poto se dočepati stola za kojim ćete blagovati prigodan menu u tri slijeda zajedno sa još XY natisnutih parova koji će tu večer, baš kao i vi slaviti ljubav - pa može li bezveznije?

Ne znam, meni bi bilo nekako neugodno... Još da mi je 20, 22, pa i 25, pa ajde nekako, mlado- ludo, ne konta puno, ali u ovim godinama. Stvarno bi mi bilo malo glupo.

Ne zato što mislim da je romantika glupa, nego zato što mislim da me sigurno neće spopasti baš na Valentinovo, u, štajaznam, "Starog mornara" uz punjenu pljeskavicu i pizzu margaritu. I još kad se pojavi ona šta prodaje ruže, a uvijek se pojavi...

To bi valjda trebao biti highlight večeri. Svatko tko voli, a tu večer svi vole k'o nikad, trebaju svojoj dragani kupiti cvijet... U suprotnom, prisjest će mu sva ona mesina, a i postavit će se pitanje koliko je njemu uopće stalo do vas. A sve zbog glupe ruže...

To s tim restoranima za Valentinovo je stvarno čudesno.

Da ne bi bilo zabune, malo tko ne voli otići pojest nešto vanka. Ja prva. Prvo zato što volim jest, drugo nije baš da osobito ludo volim kuvat, treće ne moram poslije ni prat suđe, ni špaher. Fino se okrijepim ko' gospođa, zadovoljno popijem čašu vina i vratim se u - čistu kuću.

Rado bih da mi to uđe u naviku i malo kad bi odbila poziv za odlazak u restoran, a u "to malo" definitivno spada današnji dan. Doduše nema ni neke velike bojazni, jer mi suprug ne spada baš u štovatelje Dana zaljubljenih. Ne zato što nije zaljubljen, bože sačuvaj, nego je za takve stvari- spontan.

Izdvojeno

11. srpanj 2020 07:52