StoryEditor
Splitdrama u zraku

Vojni helikopter po olujnom nevremenu prevezao trudnicu s Hvara u Split, pa potom još troje pacijenata

Piše PSD.
2. rujna 2014. - 15:28
Posade Eskadrile transportnih helikoptera Hrvatskog ratno zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO) jučer su unatoč olujom nevremenu prevezle četiri pacijenta u hitnim medicinskim letovima s helikopterima Mi-8 MTV, objavilo je danas Ministarstvo obrane (MORH).

Akcije su započele u ponedjeljak u jutarnjim satima, kada je s otoka Hvara prevezena trudnica, a u kasnijim akcijama posade su unatoč iznimno nepovoljnim vremenskim uvjetima uspjele doći do troje ugroženih pacijenata.

Helikopterom su najprije s otoka Hvara prevezene dvije mađarske turistkinje do Splita, no kako zbog olujnog nevremena slijetanje nije bilo moguće na helidrom Firule, posada je iz sigurnosnih razloga prizemljila helikopter u Loru, odakle je kolima hitne pomoći organiziran prijevoz unesrećenih do splitskih Firula.

U večernjim satima posada je uspjela pronaći siguran koridor do Brača, odakle je prevezen pacijent koji je doživio moždani udar.

Zahtjeve za angažiranjem letačkih posada HRZ i PZO uputio je Županijski centar 112 Split, objavio je MORH i istaknuo da su ove godine dosad vojnim helikopterima prevezena 353 pacijenta.

(H)
FOTO: CROPIX

Izdvojeno

13. srpanj 2020 01:25