StoryEditor
SplitUŽASNE RIJEČI

Vlasnik objekta na Istočnoj obali prijetio Ivoševiću, vrijeđao ga po nacionalnoj osnovi. Prenoćio je u zatvoru, a jutros je izašao pred suca. Sve objavio na Fejsu

Piše A.F.
24. studenog 2021. - 12:43

Splićanin M.B. (51), vlasnik kioska za čuvanje prtljage na Istočnoj obali, jučer je priveden zbog prijetnji upućenih zamjeniku gradonačelnika Bojanu Ivoševiću. Prijetio mu je preko Facebooka. Prenoćio je u policiji, a jutros je priveden na Prekršajni sud u Splitu.

Kako smo doznali, privedeni muškarac je jutros ispitan i priznao je sve što mu se stavlja na teret odnosno da je putem vlastitog profila na društvenoj mreži Facebook objavio tekst naveden u optužnom prijedlogu. 

Dokazni postupak je proveden, ukinuta je mjera zadržavanja i M.B. je pušten na slobodu.

Do donošenja službene presude, za M.B. je na snazi privremena policijska mjera o zabrani približavanja Ivoševiću na 70 metara.

Podsjetimo, dolaskom nove vlasti polovicom srpnja krenulo se s čišćenjem Istočne obale i uklanjanjem nelegalnih kioska i štandova, što je izazvalo negodovanje među vlasnicima kioska i štandova. 

Između ostalog, na svom Facebook profilu M.B. je proteklih dana objavio niz uvreda i otvorenih prijetnji zamjeniku gradonačelnika, nazvavši ga i pogrdnim imenima aludirajući na njegovu nacionalnu pripadnost, a najnoviji Facebook post objavio je nakon izlaska s Prekršajnog suda.

Po svemu sudeći sve je eskaliralo kod M.B.-a kada su na teren izašli radnici HEP-a koji su trebali provjeriti kako se troši struja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. siječanj 2022 19:32