StoryEditorOCM
Splitna parkingu u splitu

Vlasnik izgorenog vozila je siguran da nije planuo slučajno: ‘To je zvir od auta i baterija mu se nalazi iza...‘

Piše Vladimir Urukalo
16. kolovoza 2023. - 08:02

Splitska policija u srijedu oko jedan sat u noći dobila je dojavu da u Starčevićevoj ulici gori automobil. Odmah su na teren izašli vatrogasci splitskog DVD-a i ugasili požar u kojem osim izgorenog dijela BMW-a 2,0 nije bilo druge materijalne štete.

- Mjesto događaja se osigurava te će se tijekom jutra izvršiti očevid poradi utvrđivanja uzroka požara i veličine materijalne štete - javili su iz splitske policije. Na mjestu paljevine u srijedu ujutro oko 7 sati zatekli smo policijsku ophodnju koja je revno čuvala ograđeni prostor parkinga uz cestu pored popularnog lokala "Borsalino" gdje je bio parkiran izgorjeli automobil. Čekali su kolege iz krim tehnike kako bi mogli započeti očevid. Pored njih stajao je Zvonimir Perak, 51-godišnji vlasnik vozila koji, govori nam, nije imao pojma što se događa dok ga nisu zvali iz policije.

image

Izgoreno vozilo

Vladimir Urukalo/Slobodna Dalmacija
image

Izgoreno vozilo

Vladimir Urukalo/Slobodna Dalmacija

- Prvo je naiša vozač autobusa, on ga je počeja gasiti s aparatom, a onda su došli vatrogasci. Ne virujen ja da je izgorija sam od sebe, to je zvir od auta i baterija mu se nalazi iza, a ne naprid... Zapalilo mi ga je. Nemam ja s nikim problema, nisan ni muvu zgazija, a kad naiđen na mrave zaobiđen ih da ih ne zgazin... Vidiš kako je hauba otišla gori, bit će da su neki koktel bacili... Bitno da nikome nije ništa, a limarija će se lako rješiti... - govori nam Perak dodajući kako ne zna tko bi i zašto mogao zapaliti njegovo vozilo.

U razgovoru doznajemo da je on jedan od sedmorice branitelja koji su 5. kolovoza 1995. godine u Knin ušli prvi, na tenku T-55 nazvanom "Sveti Duje" koji je bio na čelu kolone od 8 tenkova 4. gardijske brigade.

- Da san baren tenk parkira ode, bilo bi bolje - pomalo sarkastično komentirao je Perak.

image
Nikola Vilić/Cropix
image


 

Nikola Vilic/Cropix

- Dovršen je očevid požara na parkiranome osobnom vozilu koji je izbio jutros oko 1 sat u Splitu. Utvrđeno je kako je uzrok požara otvoreni plamen. U tijeku kriminalističko istraživanje - objavili su iza podne iz PU SD.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 20:24