StoryEditor
Splitsamo u splitu...

Vjerovali ili ne: pacijentica s infuzijom čeka ćevape. Da joj se nešto dogodilo dok je bila izvan bolničkog kompleksa mogla bi podnijeti tužbu i dobiti pozamašnu odštetu

Piše Ivica Marković
10. lipnja 2022. - 21:00

Znamo da su iz splitskog KBC-a, odnosno s lokaliteta Križine pacijenti znali, u ne tako davnoj prošlosti bježati kući kako bi se tuširali i oprali kosu, jer tamo nisu imali tople vode u cijevima. I tako je bilo sve dok sadašnjem ministru izv. prof. dr. sc. Viliju Berošu nije "pukao film" pa je naložio sadašnjem ravnatelju KBC-a Split, prof. dr. sc. Juliju Meštroviću da "otkrije toplu vodu". Ono što je ministar naložio ravnatelj bolnice je i proveo u djelo i sada na Križinama ima tople vode.

Isto tako, nažalost znamo da su mnogi Splićani bili svjedoci i bježanja bolničkih pacijenata u pidžamama, koji bi šetali po Firulama i okolnim kvartovima i za kojima bi jurila policija, kako bi ih vratili u bolnicu. Većina tih "bjegunaca" je bila s Klinike za psihijatriju KBC-a Split.

No, do danas nismo znali da iz kruga KBC-a na Firulama, u kojemu se nalazi i Zavod za Hitnu pomoć Splitsko-dalmatinske županije može izići pacijent ili pacijentica koji upravo prima infuziju i za sobom "vuče" pokretni stalak na kojemu visi kesica s infuzijom.

E, upravo se to danas oko 18.10 sati dogodilo ispred najveće i najbolje bolnice od Trsta do Patrasa, kako ovoj zdravstvenoj ustanovi voli "tepati" njezin ravnatelj.

Nevjerojatnu fotografiju poslao nam je jedan naš sugrađanin, a na njoj se može vidjeti žena u srednjim godinama, kako stoji pred jednim od bolnici i Hitnoj pomoći okolnih fast-foodova, pokraj taxi stajališta, pred kompleksom KBC-a Firule i naručuje nešto za jelo. I ništa to ne bi bilo sporno da žena sa sobom ne vuče stalak na kotačima, na kojemu visi kesica infuzije iz koje joj infuzija curi u lijevu ruku.

Žena u kućnim papučama, u tri kvarta hlačama, majici kratkih rukava mirno, bez imalo stresa nešto naručuje. Isto kao da je to normalno. Glad ne pita za infuziju, a poznavajući kako kvalitetnu hranu i obilate obroke dobivaju pacijenti u hrvatskim zdravstvenim ustanovama i nije čudo da je ova pacijentica malo pobjegla.

Jesu li u pitanju ćevapi, topli sendvič, hamburger..., ili nešto drugo manje je bitno. Bitno je da je žena s infuzijom izišla iz kruga bolnice, a da je nitko nije zaustavio, ni pitao gdje ide s infuzijom.

Naravno, postavlja se logično pitanje, što da je pala, slomila nogu, ruku, kuk..., bez obzira je li "pobjegla" po sendvič iz bolnice ili Hitne pomoći? Pa ništa. Mogla bi tužiti bi tu istu bolnicu ili Hitnu pomoć, a sud bi odlučio treba li i koliku odštetu dobiti. Možda bi onda imala za tko zna koliko ćevapa i toplih sendviča.

Naravno, malo se i šalimo, sa stvarima s kojima se nije za šaliti, jer je zaista nevjerojatno da netko pod infuzijom, s pokretnim stalkom izađe iz ijedne normalne zdravstvene ustanove, zvala se ona bolnica ili Hitna pomoć.

Je li žena po ćevape otišla iz bolnice, jedne od dnevnih bolnica KBC-a Split, nekog od odjela KBC-a ili s Hitne pomoći ostavit ćemo odgovornima da doznaju i o tome izvijeste javnost, kao i da objasne kako je moguće da se ovako nešto dogodi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. kolovoz 2022 04:42