StoryEditor
Splitcvjetnica

Vjernici se okupili na misi u predgrađu, policija intervenirala i podsjetila ih na mjere Stožera. Neće se istraživati je li ih svećenik na to potaknuo

5. travnja 2020. - 15:14
IlustracijaNikola Vilić/HANZA MEDIA

Policija je u nedjelju u splitskom predgrađu Barutana, gdje su se na misi za blagdan Cvjetnice - navodno uz poticaj svećenika - okupljali vjernici, morala intervenirati kako bi spriječila okupljanje.

- Policija je podsjećala građane na odluke Civilnog stožera i to na više odluka, a prvenstveno na onu o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja – potvrdila nam je Sanja Nazlić iz PU splitsko-dalmatinske.

Ona dodaje kako su se građani nakon upozorenja policije razilazili, a o napisima da su vjernici navodno krenuli u crkvu na poticaj svećenika, Nazlić se ogradila jer, kako je rekla, nije na njima da to istražuju.

Uglavnom, po naputku iz Nadbiskupije za blagdan Cvjetnice, blagoslovljene maslinove grane su se ostavljale ispred crkava u snopovima i ljudi su u pravilnim razmacima dolazili po njih. Po svjedočenju mnogih sugrađana, jutros se pred većinom splitskih crkva upravo tako i odvijalo obilježavanje vjerskog blagdana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. travanj 2021 09:59