StoryEditor
Splitpogled na bače  

‘Vila Rosina’ pretvara se u hotel od 20 milijuna eura

Piše PSD.
21. ožujka 2013. - 10:40

Građevinska tvrtka „Elanija“ konačno je startala sa građevinskim radovima na kompleksu Vile Rosine na Bačvicama. Na kompleksu od 4 tisuće matara četvornih dominirati će novi sjaj stare splitske vile čije će se renoviranje obavljati u suradnji s konzervatorima, budući se radi o kulturnom dobru pod zaštitom Ministarstva kulture RH.

Dozvola za izgradnju kompleksa ishođena je prije dvije godine, temeljem provedenog natječaja i pobjedničkog rada Damira Rake, Sanje Radovniković i Jurice Jelavića. U sklopu kompleksa biti će tri cjeline u kojoj će dominirati hotel, apart-hotel i sama vila, a sve će povezivati vrt, zelenilo i zaštičeni arboretum koji će se dodatno oplemenit po završetku radova.

Kako nam je rečeno u „Elaniji“ obnova i dogradnja potrajati će od godinu i pol do dvije godine, nakon ćega će Vila Rosina biti luksuzni hotel, vrhunski restoran, te sjedište međunarodne gastronomske škole. Vila Rosina, kao glavni objekt kompleksa, biti će tako preuređena u ekskluzivni hotel s pet zvjezdica i sadržavat će konferencijsku dvoranu, lounge bar, restoran, barove, wellness, zatvoreni bazen... Ukupna vrijednost projketa je 20 milijuna eura. Secesijsku vilu je krajem 19. stoljeća sagradio dr.Marino Šegvić, a 1931. godine kupio ju je Mate Matić te pretvorio u hotel s restoranom.

D. KRNIĆŽelite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. srpanj 2021 01:05