StoryEditorOCM
SplitIde to!

VIDEO Uklonjeni zadnji preživjeli objekti sa žnjanskog platoa: ‘Najzahtjevnija faza je gotova, počeli smo betonirati!‘

Piše SPLIT SD
20. svibnja 2024. - 08:44

Malo više od tri mjeseca od početka radova na uređenju žnjanskog platoa, završeni su iskopi za temelje te je dovršena zamjena i ojačavanje tla na najvećem dijelu terena. Radovi na uređenju omiljene splitske plaže ušli su tako u novu fazu te je započelo betoniranje na više lokacija uključujući i garažu gdje je trenutno u tijeku izvođenje podložnog betona. Isto tako, dovršeni su temelji i priprema za izradu stupova za nadstrešnicu za solare, kao i temelj za objekt faze 3.

Javljaju tako iz gradske tvrtke Žnjan, te nastavljaju:

Na lokaciji  budućeg amfiteatra produbljeni su trakasti temelji te je ojačano tlo, a u tijeku su i radovi na kanalizacijskoj trasi uz postavljanje šahtova i cijevi. Ujedno su s platoa uklonjeni i svi preostali objekti.

Iz tvrtke Žnjan d.o.o., nositelja projekta, istaknuli su da svi radovi teku u skladu s predviđenim dinamičkim planom.

- Vrlo je važno reći i da je onaj najosjetljiviji i najzahtjevniji dio radova, a to je upravo zamjena i ojačavanje tla, uspješno priveden kraju. Dio je to radova koji se trebao odraditi s posebnom dozom opreza jer ipak govorimo o terenu koji je uz more, stoga je za sve buduće objekte od iznimne važnosti da nosivost terena bude ispravna.

Gradilište je živo tkivo, svakodnevno postoje izazovi, no dobro koordiniramo među različitim projektima i izvođačima- rekao je Zoran Jakelić, voditelj projekta uređenja žnjanskog platoa iz gradske tvrtke Žnjan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. lipanj 2024 13:50