StoryEditorOCM
Splitkultura na nivou

VIDEO Splitska Zapadna obala puna ljudi, mahom djece. Gospodinu je WC iza leđa, nije se udostojio ni okrenuti...

Piše P. K.
5. lipnja 2024. - 10:54

Svakome se dogodi da mora na WC u najnezgodnijem trenutku na najnezgodnijem mjestu. Srećom, svaka urbana sredina ima sanitarni čvor, ako ne javni, onda makar u sklopu nekog ugostiteljskog objekta... Turistu iz ovog TikTok videa to očito nije palo na pamet pa je nuždu odlučio obaviti nasred Zapadne obale u Splitu.

Nije za svoj javni "performans" niti pokušao pronaći neki skriveni kutak, već je samo otišao do obližnjeg (niti malo skrivenog) grma uz prometnicu. 

- Utorak, cca 20:40. Zapadna obala puna ljudi, mahom djece. Gospodinu je wc doslovno iza leđa, nije se udostojio ni okrenuti od ceste. Pa @stranka Centar @Marijana Puljak ima li ikoga da uvede reda u ovom jadnom gradu ili smo osuđeni, pored što se gušimo u smeću, i na pimpeke i stražnjice stranaca?! Možda smo i zaslužili da pišaju po nama - stoji u opisu videa objavljenog na TikTok profilu "splitonmymind".

@splitonmymind Utorak, cca 20:40. Zapadna obala puna ljudi, mahom djece. Gospodinu je wc doslovno iza leđa, nije se udostojio ni okrenuti od ceste. Pa @stranka Centar @Marijana Puljak ima li ikoga da uvede reda u ovom jadnom gradu ili smo osuđeni, pored što se gušimo u smeću, i na pimpeke i stražnice stranaca?! Možda smo i zaslužili da pišaju po nama. #split #croatia #visitaplit #croatiafulloflife #dalmacijalifestyle ♬ original sound - A

Za obavljanje nužde u javnosti Zakonom o kršenju javnog reda i mira predviđena je novčana kazna od 200 do 1000 eura ili kazna zatvora do 30 dana. Dakle, potencijalno skup sport, pogotovo ako se u obzir uzme da na udaljenosti od dvije minute hoda postoji javni WC u kojem se nužda može obaviti za jedan euro.

image

Javni WC samo je nekoliko minuta hoda udaljen od Zapadne

Screenshot/Tiktok

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. lipanj 2024 10:55