StoryEditorOCM
Splituzduž i poprijeko

Pogledajte video iz stana za kojeg je Grad dao pola milijuna eura, Ivošević je tvrdio: ‘Ne urušava se...‘

Piše T. Ga.
16. veljače 2024. - 23:26

- Pitam vas je li netko vidio taj stan? - inzistirala je Lidija Bekavac (HGS) na zadnjoj sjednici splitskog Gradskog vijeća na kojoj je gradonačelnik Ivica Puljak predložio da se za pola milijuna eura gradskog novca kupi stan na Peristilu.

Vijećnici su upozoravali da se ta kupnja želi obaviti na neviđeno, te da nije poznata čak ni kvadratura stana kojeg Grad kupuje.

- Proša sam tu zgradu uzduž i poprijeko prije tri godine kad je ona, mislim, već bila renovirana. Tako da je ta zgrada u poprilično dobrom stanju kakav je ostatak Geta. Tako, ako vas je strah da se to urušava, ne urušava se - kazao je tada dogradonačelnik Bojan Ivošević gradskim vijećnicima.

Vlasnica iz Australije, naime, ponudila je Gradu Splitu da otkupi njezin stan na prvom katu na Peristilu 5 za pola milijuna eura, u palači Skočibučić-Lukaris, gdje država ima tri poslovna prostora u prizemlju, a Grad stanove na drugom i trećem katu. Grad, naime, ima pravo prvokupa te nekretnine koja je zaštićeno kulturno dobro, a vlasnica je imala zainteresiranog kupca - poduzetnika Igora Kraljevića s kojim se prethodno sukobio dogradonačelnik Bojan Ivošević.

Grad nije imao podatke o površini stana kojeg želi kupiti, već samo zna da stan u vlasništvu Grada na drugoj etaži ima 117 kvadrata. 

– Ovo je nepotpuni materijal koji nećemo podržati. Nismo protiv otkupa nekretnine koja je zaštićeno kulturno dobro i koja je u interesu Grada Splita, ali smo za to da se ispoštuje procedura. Za svakojake stvari se naručuju vještva. Neozbiljno je da se danas iznosi otprilike neka kvadratura. To je traljavo i to na ovaj način ne možemo prihvatiti – kazao je na Vijeću Tomislav Šuta (HDZ).

– Tko bi ovdje dao pola milijuna eura za stan koji nije vidio i ne zna njegovu površinu? – pitala je Lidija Bekavac.

Željko Domazet, predsjednik Gradskog vijeća, upozorio je da se stan mogao procijeniti, te da ga se moglo pogledati jer da bi taj obilazak bio pola sata posla.

Davor Matijević (SDP) dodao je da je to super cijena ako se radi o stanu od 117 kvadrata. Ali upozorava da je problem što se ne zna točna kvadratura.

– Zašto bi nas čovik iz Australije pustio unutra – kazao je tada Bojan Ivošević misleći na vlasnicu stana koji je na prodaji.

Jakša Balov (HDZ) je postavio bitno pitanje: "Je li taj stan slobodan od ljudi i stvari?"

No odgovor iz Grada je glasio: "Ne znamo, to ćemo definirati s odvjetničkim uredom koji zastupa vlasnicu."

– Vaše izlaganje me podsjeća kao da kupujemo igračke jer ova točka nije kvalitetno pripremljena – upozorio je tada Šuta.

Na kraju je većina vijećnika glasala za odluku da Grad na neviđeno kupi stan od pola milijuna eura.

Sada smo došli u posjed snimke stana na Peristilu kojega je Grad kupio na neviđeno i na kojoj se vidi da se radi o devastiranoj nekretnini. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 08:11