StoryEditor
SplitPRIOPĆENJE HDZ-A

Vice Mihanović s predsjednicima kotara Mejaši i Sirobuja obišao radove na ulici koja spaja ova dva kotara i poručio: Naš sljedeći cilj je – dovršetak Vukovarske!

Piše PSD
16. ožujka 2021. - 16:10

Kandidat za gradonačelnika Splita i predsjednik HDZ-a Split Vice Mihanović je zajedno s predsjednikom Vijeća Gradskog kotara Mejaši Tonijem Piplicom i predsjednikom Vijeća Gradskog kotara Sirobuja Hrvojem Balićem danas obišao radove na Ulici hrvatske neovisnosti.

Kako javljaju iz splitskog HDZ-a, radovi na ovom važnom projektu započeli su krajem veljače, nakon što su riješeni svi problemi imovinsko-pravne naravi. Tako će se u lipnju ove godine napokon dovršiti ova prometnica, deset godina nakon prvih radova.

-  Radi se o zahtjevnim radovima jer je cijelom duljinom, a cesta je ukupne duljine od 530 metara, potrebno izgraditi visoke potporne zidove, izgraditi oborinsku kanalizaciju, premjestiti postojeću tlačnu fekalnu kanalizaciju i premjestiti postojeće kablove, ali sretni smo što ćemo uskoro ostvariti ovaj cilj- istaknuo je Toni Piplica.

- Sretan sam što su započeli radovi na ovoj važnoj ulici. Ovo nije samo simbolička poveznica između dva susjedna gradska kotara – Sirobuje i Mejaša, već i veliki infrastrukturni zahvat koji će olakšati život stanovnicima ovog dijela Splita koji se više neće voziti zaraslom i neuglednom cestom već modernom prometnicom sa svim pratećim sadržajem-  rekao je Hrvoje Balić te naglasio kako će ista označiti i veliko prometno rasterećenje državne ceste D8, odnosno Ulice kralja Stjepana Držislava.

- Jedan od naših temeljnih ciljeva i jedna od najbitnijih točaka u našem programu Konkretno upravo je prometno rasterećenje našeg grada i ulaganje u prometnu infrastrukturu, poput ovoga kojem ćemo svjedočiti dovršetkom ovog projekta. Konkretno, radit ćemo na spajanju Bračke i Lovrinačke ulice kako bi se rasteretio promet Poljičkom ulicom, dovršetku Zagorskog puta kako bi otvorili novi smjer prema Sjevernoj luci i Vranjicu, a proširit ćemo Manđerovu ulicu do Bihaćke kako bi rasteretili promet u centru Splita.

Konkretnim projektima obnovit ćemo i modernizirati splitske prometnice, a time i raditi na otklanjanju prometnih gužvi kojima svi svjedočimo posebno u ljetnim mjesecima. Također, u svom mandatu ću raditi na tome da se Vukovarska prekategorizira u državnu cestu te ću inzistirati na njenome završetku- zaključio je Vice Mihanović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. srpanj 2021 14:42