StoryEditor
Splithdz-ov kandidat

Vice Mihanović predstavio program: Izgradit ćemo četiri vrtića, stanove, novi športski centar, novu scenu HNK, azil za životinje... Prirez ćemo smanjiti

28. veljače 2021. - 11:42
Plavi Renault 4 simbolizira, kaže Vice, njegov poduzetnički uspjehBožidar Vukičević/Cropix

Vice Mihanović, HDZ-ov kandidat za splitskog gradonačelnika predstavio je u nedjelju ujutro svoj izborni program naziva "Konkretno" od šest točaka. Program je, naglasio je Mihanović na predstavljanju u novim prostorijama Gradskog kotara Mejaši, sveobuhvatan, realan i konkretan.

- Cijeli život sam proveo u Splitu, Splitu sve dugujem, smatram da je trenutak da svojim znanjem pomognem boljitku grada. Nakon pobjede bit ću gradonačelnik svih Splićanki i Splićana, neću dozvoliti podjelu, želim spajati, a ne razdvajati. Želim biti dostupan građanima, spreman sam uvažiti kritiku. Ne mislim da sam najpametniji, no imam dovoljno operativnog iskustva i ogromnu želju učiniti naš grad boljim mjestom za život - kazao je u uvodnom govoru. Predstavio je šest ideja na kojima će se temeljiti njegovo djelovanje. Split će, najavljuje, pod njegovim vodstvom biti grad po mjeri čovjeka, što je prva točka HDZ-ove kampanje u gradu pod Marjanom. Najavio je izgradnju četiri dječja vrtića, na Žnjanu, Pujankama, Stobreču i Sirobuji, četiri školske sportske dvorane, dogradnju škole Ravne Njive, te pronalaženje lokacije za Osnovnu školu Kila. Naknadu za prvorođeno dijete podignut će s dvije na četiri tisuće kuna.

- Konkretno smo našli četiri lokacije na kojima je moguća stanogradnja po važećem GUP-u. To je na Kmanu 40, na Neslanovcu 100, na Sirobuji 58, te na Žnjanu 150 stanova - naglasio je Vice. U drugoj točki Splita kao plavog grada, najavio je kako bi Grad trebao biti koncesionar na Žnjanu idućih 40 godina, u planu je i izgradnja šetnice Duilovo - Stobreč. Uhvatit će se, kaže, i problema istočne obale.

image
Božidar Vukičević/Cropix

- Bit će to teško razdoblje rješavanja pravno- imovinskih odnosa. Proširit ćemo luku Stinice, urediti luke u Stobreču i Slatinama. Dužobalni prijevoz od Trogira do Omiša bit će naš projekt, kao i uređenje prometne infrastrukture grada - najavio je HDZ-ov kandidat. Novi GUP donijet će se, tvrdi, u roku od tri godine, kako bi Split bio pravi europski grad. Izlaz iz gradske luke bit će mu prioritet, kao i dovršetak Zajčeve, Vukovarske, Manđerove, Solinske ulice, Zagorskog puta i Puta iza nove bolnice. Najavio je i 2700 parking mjesta na 27 lokacija, te otvaranje 28 novih lokacija za garaže u izmjenama GUP-a.

Prirez namjerava smanjiti s 15 na devet posto.

- Dat ćemo prednost sportašima, planiramo napraviti novi športski rekreacijski centar, najveći u gradu, na Vrboranu čija je vrijednost 10 milijuna kuna. Namjeravamo sanirati Dioklecijanov akvadukt, izgraditi novu scenu HNK-a koja bi trebala nositi ime Borisa Dvornika. U planu je i šetnica naziva "Pogled cara Dioklecijana", a zbrinut ćemo i KUD Jedinstvo, te obnoviti tvrđavu Gripe - jasno je kako se dobro pripremio.

image
Božidar Vukičević/Cropix

U strategiji Splita zelenoga grada, najavio je novu vodoopskrbnu mrežu za Žrnovnicu, kanalizaciju za istočni dio, pročistač vode. Karepovac, kaže Mihanović, nastavit će sanirati. Prioritet će biti i odvajanje otpada, elektronska evidencija odvoza otpada, kao i kompostana.

- Azil za životinje također nam je prioritet, kao i zaštita Marjana. Split vidim i kao digitalni grad, u tom smislu najavljujem suvremeni Tehnološki park, transparentan rad gradske uprave. Split će biti siguran grad, za našu djecu i sve građane. Od sutra krećem među građane i slušat ću njihove prijedloge - zaključio je Mihanović. Predstavnike medija pozvao je da obiđu njegov plavi Renault 4, parkiran ispred prostorija gradskog kotara na Mejašima, koji simbolizira, ističe Vice, njegov uspjeh.

- S njim sam prije 30 godina krenuo u svoj poduzetnički pothvat i uspio - zaključio je HDZ-ov kandidat.


‘Idemo raditi i neka pobijedi najbolji‘


HDZ-ov kandidat nije htio komentirati istupe ostalih kandidata. Novinare je zanimalo što Mihanović misli, s kim će biti u drugom krugu.

- Svejedno mi je, želja mi je da bude sadržajna kampanja, bez osobnih razina, od toga građani nemaju koristi. Mislim se držati konkretnih stvari i komunicirati kampanju kroz program. S obzirom na broj ostalih kandidata vjerujem da će u drugom krugu biti netko kvalitetan. Idemo raditi i neka pobjedi najbolji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. travanj 2021 11:18