StoryEditor
SplitIZMJENA PRAVILNIKA

Vice Mihanović: Pokrenut ćemo inicijativu da postavljanje skela radi obnove bude besplatno u cijelom gradu, kao i najam javne površine!

Piše PSD
26. siječnja 2022. - 09:24

Na događaje u  Dominisovoj oko postavljanja skele za obnovu krova i incidenata koji se tamo događaju gotovo svakodnevno reagirao je i Vice Mihanović, predsjednik splitskog HDZ-a.

- Posebnost Dioklecijanove palače i jedan od ključnih razloga što je ona dio UNESCO-ve svjetske baštine je upravo kontinuitet života u njoj od gotovo dvije tisuće godina.

image
Josko Ponoš/Cropix

Kako bismo današnjim stanovnicima geta omogućili život u uvjetima primjerenim stoljeću u kojem živimo, potrebno je doskočiti problemima s kojima se susreću u održavanju svojih objekata.

Nastavno na nemile prizore iz Geta gdje je bila potrebna čak i intervencija policije kako bi se smirio prijepor između stanara koji žele obnoviti derutni krov i Grada, klub vijećnika HDZ-a pokrenut će inicijativu za izmjenom Pravilnika o određivanju visine zakupnine, zonama i načinu korištenja javnih površina.

image
Vojko Bašić/Cropix

Interes Grada i građana je da se stimuliraju vlasnici nekretnina na obnovu postojećih objekata zbog sigurnosti prolaznika i ljepšeg izgleda našeg grada. U tom smislu, naš prijedlog bi omogućio svima koji obnavljaju objekte besplatno korištenje javne površine.

U konkretnom slučaju, omogućili bismo postavljanje skele u svrhu sanacije i obnove postojećih objekata bez naplate i to na području cijelog grada, kako ne bismo radili razliku između stanovnika geta i ostalih dijelova Splita.

Postavljanje skele bi se dozvolilo uz prethodno odobrenje nadležnih tijela Grada Splita na rok od dva mjeseca, a unutar stare gradske jezgre također uz suglasnost nadležnih tijela.

Ovakvim rješenjem stanovnicima bismo omogućili nužne intervencije na postojećin objektima, čime bismo zaštitili i prolaznike od možebitnih neželjenih posljedica, a Grad bi zadržao kontrolu nad cijelim postupkom, čime bi sve strane bile zadovoljene.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. svibanj 2022 07:35