StoryEditor
SplitUKLJUČIO SE U UTRKU

Mihanović: ‘Ako tražite ‘šoumena‘, ne glasajte za mene. Ako tražite trgovca, računovođu ili ideologa, birajte druge. Bit ću onaj koji živi za Split‘

Piše PSD
9. veljače 2021. - 13:44
Tom Dubravec/Cropix

Stipe Čogelja, potpredsjednik HDZ-a Split i glasnogovornik Izbornog stožera prenio je vijest kako su Predsjedništvo i Gradski odbor HDZ-a Split odlučili da će kandidat HDZ-a za gradonačelnika Splita na predstojećim lokalnim izborima biti doc. dr. sc. Vice Mihanović, predsjednik Gradske organizacije HDZ-a.

- Vice Mihanović posjeduje sve kvalitete potrebne za čelnu osobu Grada Splita – dugogodišnji rad u struci, iznimno poduzetničko iskustvo te višegodišnje uspješno vođenje gradskog kotara.

Upravo to iskustvo i poznavanje problema koji muče građane našeg grada te sposobnost da te probleme riješi u najkraćem mogućem roku, izdvajaju ga od ostalih kandidata.

Vice Mihanović na unutarstranačkim izborima okupio je tim iskusnih ljudi s terena koji su također upoznati s problemima i potrebama svojih sugrađana i koji imaju veliko upravljačko iskustvo.

Pozivamo sve naše sugrađanke i sugrađane da podrže našeg kandidata za gradonačelnika Vicu Mihanovića i da se pridruže pozitivnoj kampanji koju će voditi Hrvatska demokratska zajednica grada Splita - navodi Čogelja.

image
Tom Dubravec/Cropix

Objasnio nam je i sam Mihanović zašto je prihvatio kandidaturu.

- Splićani sada više nego ikad prije traže konkretan i ostvariv program s jasno zadanim rokovima izvršenja, koji će biti prekretnica za razvoj i brzo poboljšati osobni standard građana.

Split je mediteranski grad koji velikim dijelom živi na ulici. Naše ulice i trgovi su naš dnevni boravak. Onaj kandidat koji najbolje prepozna bilo tog našeg dnevnog boravka, koji bude znao slušati ljude, koji bude uključiv, bit će novi splitski gradonačelnik.

Cijeli svoj život, od školovanja u osnovnoj školi "Vlado Bagat" na Bačvicama, srednje građevinske na Spinutu, odrastanja, sazrijevanja i studiranja na Pomorskom fakultetu, živio sam ovaj grad.

Živio sam i njegov pazar kad sam sa 17 godina prodavao cvijeće da zaradim za džeparac. Živio sam ga i kad sam u Renaultu 4, u svojim poduzetničkim počecima razvozio zemlju za cvijeće, a živim ga i danas kad svakodnevno pokušavam pomoći mojim sugrađanima na Mejašima.

image
Vojko Bašić/Cropix

Radeći više od dvadeset godina u Lučkoj upravi, podizanjem privatne tvrtke koju sam od nule pokrenuo sa suprugom, vođenjem gradskog kotara posljednjih šest godina, stekao sam golemo životno i poslovno iskustvo koje sada želim usmjeriti za dobrobit svih nas.

Svatko na papiru može složiti privlačan program i slatkorječivo obećavati brda i doline, ali samo onda kad osjetite stvarne probleme koji muče vaše prijatelje i susjede i kad znate da neki od njih nemaju riješene osnovne komunalne standarde poput vodovoda i kanalizacije, možete se ozbiljno uhvatiti ovog izazova.

Nikada neću pristati na podjele između centra i periferije grada, na fetive, vlaje i bodule, a isto tako uvijek ću dignuti glas protiv toga da se manje vrijednima ocjenjuju oni naši sugrađani koji, za razliku od mene, nisu rođeni Splićani. Splićanin se postaje radom i djelima za ovaj grad, a ne samo rođenjem - zaključio je MIhanović.

Objasnio je i kakav gradonačelnik planira biti.

- Bit ću krajnje iskren. Ako tražite "šoumena", nemojte glasati za mene. Ako tražite trgovca ili računovođu, birajte druge. Ako želite ideologa koji će baviti Drugim svjetskim ratom i voditi nacionalnu politiku, ne računajte na mene.

Bit ću gradonačelnik koji živi za Split, a ne od Splita, obični Vice, gradonačelnik čija će vam vrata uvijek biti otvorena, gradonačelnik koji će prije doći vama nego vi meni - poručio je Splićanima HDZ-ov kandidat.

Za sada još nisu poznati kandidati za zamjenike gradonačelnika, ali otkrio nam je da će se to saznati - uskoro.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. travanj 2021 11:07