StoryEditor
SplitEKIPA IZ SDŽ

Veliko okupljanje HDZ-ovih veterana i utemeljitelja: stigla je sva sila poznatih lokalnih političara: ‘Nikada nećemo iznevjeriti Tuđmana i Šuška‘

Piše PSD
24. listopada 2021. - 19:23

Na izbornoj skupštini Zajednice utemeljitelja HDZ-a održanoj u Solinu izabrano je novo vodstvo ove organizacije u nazočnosti uzvanika i dužnosnika HDZ-a, uz poštivanje svih epidemioloških mjera.

Za predsjednika Zajednice utemeljitelja HDZ-a Splitsko-dalmatinske županije ponovno je Izabran Ivica Tafra.

- Utemeljitelji su važna sastavnica Plenkovićeva HDZ-a, snažan oslonac u provođenju državne politike i sidro koje HDZ povezuje sa svim onim temeljnim vrijednostima na kojima smo izgradili suvremenu Hrvatsku državu. Našim prvim utemeljiteljima Tuđmanu i Šušku dugujemo mnogi i nikada ih nećemo iznevjeriti - rekao je Tafra.

Skup je pozdravio i predsjednik ZU HDZ-a “ Dr. Franjo Tuđman” Mario Kapulica, koji je naglasio da postoji razlog zašto su neke stranke male i ostaju male, zašto neki pokreti naglo nabubre, a jednako se brzo ispušu i zašto Hrvatska demokratska zajednica već više od trideset godina dominira političkom scenom.

- Ne mogu neki - koji su se popeli na ramene Franje Tuđmana i mašu našim zastavama – držati lekcije ljudima koji su s Tuđmanom gradili stranku i državu! Time pokazuju ne samo da nemaju pojma o Tuđmanovoj politici nego da nemaju ni srama - poručio je Kapulica. 

image
Zajednica utemeljitelja HDZ-a Splitsko-dalmatinske županije/Facebook

Splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban zahvalio je utemeljiteljima rekavši kako je "temelj najvažniji konstruktivni dio svake građevine na kojem je, ako je napravljen solidno, lako graditi i nadograđivati".

Skup je pozdravio i Županijski predsjednik HDZ-a Ante Sanader, europarlamentarka Željana Zovko i predsjednik HDZ-a Solin Goran Miličević. Svi su oni naglasili važnu ulogu utemeljitelja i u današnjem radu stranke te formuliranju i provođenju državne politike.

U raspravi članova evocirane su uspomene iz doba stvaranja stranke i države, ali je i dana potpora radu vodstva Zajednice i HDZ-a.

Izabran je Županijski odbor u sastavu: Marko Bekavac, Ivan Bikić, Zdravka Buzolić, Mile Dadić, Ante Dolić, Miljenko Dražić, Stjepan Eljuga, Alen Gojak, Ivan Jurić, Ferdo Kurtović, Željko Kuštera, Davor Lasić, Ivan Maleš, Lidija Matković, Miljenko Modrić, Ivan Mršić, Živko Nenadić, Ivica Panžić, Kruno Peronja, Ante Petričević, Željko Plazonić, Željko Pleić, Verica Raos, Nediljko Šimić, Petar Škorić, Ivica Tafra i Zlatko Ževrnja.

image
Zajednica utemeljitelja HDZ-a Splitsko-dalmatinske županije/Facebook

U Nadzorni odbor izabrani su Veselko Andromak, Ante Baran, Boris Božan, Ivan Pavlinović, Ante Šiško.

Za potpredsjednike su izabrani Ante Dolić i Alen Gojak, za tajnika je ponovno izabran Dražen Nikolić, a za rizničarku Lidija Matković.

Skupu su uz ostale dužnosnike HDZ-a nazočili i saborski zastupnici Ante Bačić i Andro Krstulović Opara , predsjednik Zajednice branitelja HDZ-a “Gojko Šušak “SDŽ Dragan Maretić, predsjednica Zajednice žena HDZ-a “Katarina Zrinski” SDŽ Danica Baričević, predsjednica Mladeži HDZ-a SDŽ Marina Matković, zamjenik Župana Ante Šošić, gradonačelnik Solina Dalibor Ninčević i mnogi drugi.

- Utemeljitelji HDZ-a kao najčvršći dio stranke i dalje će ostati na braniku politike HDZ-a, Vlade RH predvođene Andrejom Plenkovićem za prosperitet i boljitak Domovine Hrvatske i svih njenih građana - poručili su. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. siječanj 2022 23:46