StoryEditor
Splitspornih 15 kvadrata

Veliki obrat u slučaju zbog kojeg je centrom Splita potekla krv: Banovina tuži Miladina zbog uzurpacije imovine u Dioklecijanovoj

10. lipnja 2017. - 21:04

Grad je tužio tvrtku "Lino", u vlasništvu bivšeg nogometaša Darka Miladina, zbog ometanja posjeda.

Podsjetimo, riječ je o 15 četvornih metara u Dioklecijanovoj ulici, pri čemu je ulagačka tvrtka imala dogovor s Banovinom da obavi sanaciju o svojem trošku radi radova na hotelu, ali su zazidali prostoriju i ne žele je predati gradskoj upravi. Pročelnik za gradsku imovinu Ivica Pavić potvrdio nam je kako je Općinskom sudu 31. svibnja predana tužba zbog smetanja posjeda protiv tvrtke "Lino".

Dopis u kojem Pavić izvještava koje su mjere poduzete Udruga "Adria Art Annale" (AAA) objavila je na Facebooku. Iz onoga što je objavljeno ispada da u Banovini podržavaju nastojanja AAA da se "zaustave uzurpacija i bespravni pokušaj prisvajanja imovine kojom gospodari Grad od privatnog investitora".

"U tom smislu Grad poduzima i poduzet će sva raspoloživa sredstva da se navedeni prostor vrati u prvobitno stanje i naš i vaš posjed", navodi se u dopisu koji je poslao Pavić.

Također, iz dokumenta doznajemo da je, nakon što se utvrdilo da poštari ne mogu naći adresu Miladinove tvrtke, dopis da se isele poslan odvjetniku Mariju Vukoviću. Nadalje, Grad je prijavio slučaj Građevinskoj inspekciji, a istog dana kad je predana tužba, lokalna vlast je sudu predala prijedlog radi osiguranja dokaza protiv "Lina".

U dopisu Pavić upozorava AAA da se suzdrže od remećenja javnog reda i mira jer ni njihovo korištenje prostora nije regulirano valjanom pravnom osnovom. Čelnik udruge Antej Jelenić ustvrdio je kako se Grad ne bi pokrenuo da oni nisu poduzeli akcije.

– Prije par mjeseci smo ih upozorili pa nisu reagirali. Tek kad smo donijeli "šut" ispred Banovine, dali su nam svu dokumentaciju i podnijeli tužbe. To govori u kakvom društvu živimo. Čitavo nam vrijeme govore da se suzdržimo, ali kad pogledam unatrag, mislim da nismo ništa pogrešno napravili – kazao nam je Jelenić, koji je na Facebooku napisao kako mu je stigao SMS od Pavićeve tajnice koji ga je uznemirio.

– Prvo mi je poručila da mislim na zdravlje i na djevojku, a onda poslala poruku: "Čuvaj ih se, prejaki su", s tri uskličnika. Kako bih to trebao protumačiti? Dojadilo mi je živjeti u strahu. Mi sad već nosimo sprejeve za zaštitu jer se u Dioklecijanovoj motaju neki prijeteći tipovi, a nitko ne reagira. U subotu ćemo na tribini "Umjetnost protiv korupcije" odlučiti hoćemo li ući u prostor koji je zazidao Miladin – napomenuo je prvi čovjek AAA.


'Tužbu nisam vidio'
Kontaktirali smo Miladinova odvjetnika Marija Vukovića, koji je rekao da ne može komentirati tužbu jer je još nije vidio, a za dopis od Grada, sukladno kojem bi se tvrtka "Lino" trebala iseliti iz prostora, tvrdi da ga nije zaprimio.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. kolovoz 2021 04:43