StoryEditorOCM
Splitdiplomatska vizita

Veleposlanik Indije u posjetu splitskom HGK: Cilj nam je predstaviti Hrvatsku u Indiji kao idealnu bazu za poslovanje na području cijele Europske unije

Piše PSD
7. svibnja 2021. - 11:28

U nastupnom posjetu HGK – Županijskoj komori Split boravio je 6. svibnja veleposlanik Republike Indije u Hrvatskoj Nj.E. Raj Kumar Srivastava. Na sastanku s predsjednikom ŽK Split Jozom Tomašem bilo je govora o prilikama za buduću suradnju, priopćili su iz Komore.

''Jedna pozitivna uspješna priča može potaknuti i druge, a pozitivnih priča već imamo. Cilj nam je predstaviti Hrvatsku u Indiji kao idealnu bazu za poslovanje na području cijele Europske unije, a hrvatska tehnološka, okolišno prihvatljiva rješenja su dobrodošla“, poručio je veleposlanik Srivastava.

Na sastanku je bilo riječi i o radnoj snazi iz Indije koja je već prisutna u Splitsko-dalmatinskoj županiji u brodogradnji te nastojanjima koja imaju za cilj formaliziranje suradnje između hrvatskih i indijskih institucija vezano za ljudske resurse, po uzoru na sporazum koji je nedavno potpisan između Indije i Ujedinjenog Kraljevstva.

''Splitsko-dalmatinska županija ima mnogo za ponuditi turistima iz Indije, osobito po pitanju kulturnog turizma, i turizam je definitivno jedna od niša moguće intenzivnije suradnje. Kontinuirani rast broja dolazaka turista iz Indije u posljednjih nekoliko godina prekinula je pandemija, ali spremni smo za njihov dolazak čim to epidemiološka situacija dopusti'', rekao je Tomaš.

Zaključeno je da su tzv. 4T područja, tehnologija, prvenstveno tehnologija u vezi s obnovljivim izvorima energije, talent odnosno ljudski resursi, trgovina i turizam područja u kojima je najveći potencijal za suradnju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. lipanj 2023 20:49