StoryEditor
SplitUVEDITE NOĆNU SMJENU!

Velebitskom u koloni, ali i Bušićevom do Blatina: zbog plinovoda će se prekopati pola Splita, prometni kolaps će trajati do kraja ljeta!

24. srpnja 2017. - 12:53

Neka digne ruku sa sirene u automobilu onaj kome nije dosta radova na cestama. Nitko?

E, pa, izgleda da ćemo se znojiti u kolonama po širem središtu grada cijelog ljeta, jer će tek kraj turističke sezone označiti i kraj radova na plinovodu u aranžmanu koncesionarske tvrtke “EVN Croatia plin”. Njihov partnerski izvođač radova i, naravno, njegov ugovoreni podizvođač postavljaju infrastrukturu ispod kolnika u Velebitskoj i Hercegovačkoj ulici, Poljičkoj cesti i da ne nabrajamo dalje.

Od radnika s gradilišta uz raskrižje Bušićeve i Velebitske, koji su htjeli ostati anonimni, doznali smo da je popis ulica u kojima će kopati i bušiti nešto duži nego što se mislilo.

– Napišite da radovi idu uredno, u tijeku. Sad ovdje asfaltiramo križanje Bušićeve, a dalje se kopa Velebitskom prema vrhu Solinske – obrazlaže nam građevinar, naš sugovornik što se među ostalim radnicima od žege sakriva ispod nadstrešnica obrtničkih radnji o kojima smo nedavno pisali da ne mogu raditi jer su im bageri blokirali pristup poslovnicama. I nastavlja.

– Radit će se i cijela dionica do bolnice, nekih tri kilometra, znači od Hercegovačke do Križina. Paralelno se kopa i dolje u Zajčevoj, buši se ispod Poljičke ceste. Isti je to projekt, samo što se radi u više faza – govori djelatnik.

Pitamo ga, dok se nadvikujemo jer bagerist ruje po dijelu ceste gdje je nekad bio pješački prijelaz, a vozači kroz prozore izbacuju psovke, do kada će ovo trajati?

– Kopat će se cijelo lito, ali ispresijecano, jer ima dosta križanja pa se mora odraditi tako da promet može funkcionirati. To bi moglo biti gotovo na jesen – zaključuje optimistično.

Iz EVN-a kažu da će radovi u Bušićevoj i oko nje otežavati promet sve do 28. kolovoza.

– Zbog izgradnje plinovoda i sanacije prometnica prije početka školske godine, postavljamo privremenu prometnu signalizaciju. U Bušićevoj ulici gradimo srednjetlačnu plinsku mrežu, neposredno od raskrižja s Ulicom Antuna Branka Šimića pa do raskrižja sa Šižgorićevom. Na tom će potezu biti zatvoren jedan vozni trak u nekoliko kraćih etapa – navodi se u dopisu koji potpisuje Ante Torlak iz splitske podružnice koncesionarske tvrtke.

A nama pada na pamet, kako su se u “Cestaru” koji je također stvarao prometne kolapse, nedavno dosjetili da bi bilo zgodno radove obavljati tijekom noći, dok je manje prometa. Zašto i “EVN Croatia plin” ne bi, primjerice, svojim izvođačima naložio uvođenje treće smjene?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. kolovoz 2021 05:34