StoryEditorOCM
SplitNA KAMPUSU

Večeras se otvara Međunarodna izložba grafika i knjiga umjetnika - GraficaRi u Sveučilišnoj galeriji, sve su pokrenule tri grafičkarke

Piše SPLIT SD
23. lipnja 2022. - 13:21

Večeras se u Sveučilišnoj galeriji na Kampusu otvara Međunarodna izložba grafika i knjiga umjetnika - GraficaRi.

Natječaj i izložba pokrenuti su inicijativom triju grafičarki, Ivane Bajcer, Dajane Radoš asistentica na Katedri za grafiku na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci i umjetnice i Sunčane Simichen, u organizaciji Akademije primijenjenih umjetnosti iz Rijeke uz potporu Sveučilišta u Rijeci i Primorsko – goranske županije.

Izložba koju su ugostili u prostorima Sveučilišne galerije na splitskom kampusu, nakon uspješnog predstavljanja u gradu domaćina Rijeci u Split donosi prikaz najboljih likovnih ostvarenja studenata i mladih umjetnika u području suvremene grafike u Hrvatskoj i inozemstvu. Ova natječajna međunarodna izložba nastala je s namjerom povezivanja studenata, mladih grafičara, bivših studenata Akademije (Alumnija) iz Hrvatske i inozemstva. Na natječaj je pristiglo ukupno 246 prijava i 635 radova iz različitih krajeva svijeta: krajeva svijeta: Argentina, Armenija, Bangladeš, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Crna Gora, Finska, Grčka, Hrvatska, Indija, Indonezija, Italija, Litva, Maroko, Meksiko, Nepal, Nizozemska, Norveška, Njemačka, Pakistan, Poljska, Rumunjska, Sjedinjene

Američke Države, Sjeverna Makedonija, Slovačka, Slovenija, Srbija, Turska, Ukrajina, Vijetnam. Među pristiglim prijavama. Žiri je za izlaganje odabrao 119 autora, od kojih 59 mladih umjetnika i 60 studenata.

Iz Sveučilišne galerije čestitaju na ovoj izložbi organizatorima, umjetnicima i nagrađenima te vjeruju kako će se ovakve i slične suradnje na području umjetnost, kulture nastaviti se u budućnosti.

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. lipanj 2023 00:22