StoryEditor
SplitSLUŠAJTE UPUTE

Već sutra navečer mladi iz Solina kreću put Sinja, a iz policije kažu da će se ove godine mijenjati hodačasničke rute. Imaju i poruke za vozače

7. kolovoza 2020. - 14:28

U povodu hodočašća i blagdana Velike Gospe, dana 8./9. kolovoza  i 14./15. kolovoza i tijekom održavanja središnje vjerske svečanosti u subotu, 15. kolovoza, očekuje se kretanje većeg broja osoba državnim i županijskim cestama, obavijestili su iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

Od ove godine će se sva hodočašća u Sinj s polaskom iz Solina odvijati novom hodočasničkom stazom, pa će se prvo hodočašće mladih, dana 8./9. kolovoza 2020. godine, kretati trasom: Gospin otok – ulica Gašpina mlinica – Bili brig – Pleštinići (prijelaz preko ŽC 6253) – Klis-Megdan – željeznička postaja "rere" Klis – Klis-Grlo – ŽC 6253 – nerazvrstana cesta od nadvožnjaka Kurtovići kroz gospodarsku zonu Podi – Dugopolje (hotel Katarina) – Ulica sv. Mihovila  – Ulica kraljice Jelene –Ulica sv. Jeronima – ŽC 6260 – Križice – trasom "rere" do Brnaza (prijelaz preko D1) – trasom "rere" do ulaska u Sinj; iz smjera Imotskog cestom D60, kao i iz smjera Vrlike cestom D1; iz smjera Bosne i Hercegovine cestom D219; iz smjera Muća cestom D56 preko Sutine, te iz smjera Šestanovca i Blata na Cetini cestama LC 6150 i ŽC 6260.

image
Duje Klarić/HANZA MEDIA

Obavještavamo vozače o mogućoj zabrani prometovanja županijskom cestom ŽC 6253 (stara cesta Solin – Klis) dana 8./9. kolovoza i 14./15. kolovoza 2020. u slučaju potrebe, o čemu ćemo pravodobno izvijestiti (osim za vozila stanara), a vozači će se u tom slučaju upućivati na korištenje ceste D-1 (brza cesta Solin – Klis – Dugopolje).
 
Upozoravamo sve vozače koji će prometovati naprijed navedenim dionicama cesta, po kojima će se kretati hodočasnici, da voze oprezno i usporeno, da poštuju postavljenu privremenu signalizaciju te upute i zapovijedi policijskih službenika na terenu.
 
Upozoravamo sve hodočasnike na općenitu zabranu kretanja pješaka autocestom A1 i dionicom ceste D1 (brza cesta Solin – Križice). Upućujemo hodočasnike da za kretanje koriste isključivo predviđenu trasu kretanja, da se kreću nogostupom ili uz lijevi rub kolnika (iznimno i uz desni rub kolnika, u situacijama kada je to za pješake povoljnije – primjerice u nepreglednom zavoju i sl.), u koloni jedan iza drugoga, da koriste baterijske lampe, reflektirajuće prsluke ili narukvice, svjetliju obuću ili odjeću, te da poštuju upute policijskih službenika.
 
Vozačima u tranzitu sugeriramo da u navedene dane koriste alternativne prometnice, a svim vozačima na dan blagdana Velike Gospe, 15. kolovoza, da izbjegavaju prometovanje državnom cestom D1 kroz grad Sinj.

image
Ante Čizmić/HANZA MEDIA
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. rujan 2022 04:12