StoryEditorOCM
SplitGDJE JE NESTAO?

Već duže vrijeme nema balona na ‘Jadrana‘, a postavljen je kako bi omogućio cjelogodišnje treniranje! Što se čeka s natkrivanjem bazena, vrijeme je od kiša, dani su hladniji...Evo gdje je zapelo

8. studenog 2021. - 15:03

Športsko društvo "Jadran" koje se u svojoj stogodišnjoj povijesti proslavilo brojnim sportskim uspjesima, u svibnju ove godine napokon je dobilo natkriveni bazen na Zvončacu i saniranu strojarnicu.

Veselili su svi, i mladi i stari, jer je natkrivanje bazena značilo i to da će se na Zvončacu moći trenirati cijelu godinu. 

Podsjetimo, riječ je bilo o radovima vrijednim preko 9,8 milijuna kuna, a projekt je sufinancirala Vlada Republike sa 7,5 milijuna kuna.

No, hladniji dani su stigli, a balona na bazenu nema već neko vrijeme. 

image
Duje Klarić/Cropix

Što se točno događa i zbog čega bazen ne funkcionira kako je prvotno planirano, pitali smo Srđana Kovačića, predsjednik Sportskog društva Jadran.

- Kada je završila sezona, Grad Split je trebao preuzeti obvezu održavanja bazena. Na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća izglasana je odluka da Javna ustanova "Športski objekti Split" preuzme upravljanje i održavanje bazena na Jadranu.

Odluka se trebala provesti prošli tjedan, ali kako još nije izabran novi ravnatelj sve je stalo - kazao nam je Kovačić.

image
Duje Klarić/Cropix

Nakon ustroja Upravnog vijeća i imenovanja novog ravnatelja Javne ustanove, ovaj bi se problem trebao riješiti.

- Nadam se da će se u narednih desetak dana sve to riješiti i da ćemo imati bazen na kojem ćemo moći trenirati cijelu godinu, objasnio nam je Kovačić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. listopad 2023 01:26