StoryEditor
SplitPOŽAR U NEBODERU

Vatrogasni zapovjednik: Spašena žena je dezorijentirana, morali smo zbog parkiranih vozila i protuprovalnih vrata u stan na devetom katu ulaziti preko susjednog balkona

Piše Frane Vulas
6. rujna 2021. - 11:05

Kada je požar u Požeškoj 14 stavljen pod kontrolu razgovarali smo ispred zgrade sa Zoranom Karlovićem, zapovjednikom smjene Javne vatrogasne postrojbe.

- Imali smo intervenciju na devetom katu zgrade, izgorio je dnevni boravak. Spašena je jedna ženska osoba. Požar se dalje nije proširio. Osoba je bila pri svijesti, ali izgubljena, dezorijentirana – rekao nam je Karlović.

Dosta su poteškoća pri intervenciji izazvali automobili parkirani u blizini zgrade, na ulici...

- Naše ljestve nisu mogle prići balkonu. Morali smo micati nekoliko vozila. I ovom prilikom molim građane da gdje je to moguće paze na to da postoji neki prostor kojim vatrogasci mogu pristupiti njihovim zgradama kada se dogode ovakve situacije – apelirao je Karlović.

image
Tom Dubravec/Cropix

- Pristupi zgradama su najvažniji. Nismo mogli doći blizu zgrade. Morali smo na kraju ulaziti u stan preko susjednog balkona. Sreća da je naš čovjek ušao preko balkona kod nje, dati joj kisik ako treba. Nismo drugačije mogli doći do osobe. Onda smo je nakon probijanja vrata iznijeli iz stana – referirao je Karlović.

Ali probleme su vatrogascima zadavala i protuprovalna vrata.

- Imali smo manji problem s protuprovalnim vratima. Riješili smo to našim alatima, ali to nam predstavlja velikim problem, gubi se vrijeme. Ali brzo smo ušli i sve riješili – kazao je Karlović.

item - id = 1125146
related id = 0 -> 1125119
related id = 1 -> 1125256
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. listopad 2021 10:04