StoryEditorOCM
SplitPRIGIBA SE TEŠKA GRANA...

Vatrogasci u punom Đardinu pilali granu koja je napukla zbog jakog vjetra i prijetila da se odlomi! No, nije baš sve išlo glatko, evo kako je to izgledalo...

Piše N. Lulić, M. Vuković
11. lipnja 2021. - 20:39

Vatrogasce DVD-a Split dobro je tijekom popodneva namučila grana stabla koja je u prijetila da se odlomi usred Đardina u kojem se održava Split Spring festival u kojem je bio popriličan broj posjetitelja!

Napuklu tešku granu pripadnici DVD-a najprije su pokušali svladati produženom pilom, ali taj pothvat nije dao željeni rezultat. Grana se sporo pilala, a vatrogascu na visokim ljestvama s pilom koja mu je bila poviše glave i nije baš bilo lako baratati.

U jednom se trenutku pila zaglavila u grani, pa je silom prilika došlo do promjene plana - u pogon je stavljena ručna pilas kojom je posao bio brzo završen, a vatrogasci su na kraju akcije zaradili pljesak okupljenih.

Za svo to vrijeme policija je osiguravala lokaciju i sprječavala znatiželjnike da se previše približe spomenutom mjestu.

Do pucanja grane, doznajemo od vatrogasaca, došlo je zbog snažnog vjetra koji je puhao prije kiše u petak popodne.

- Naša intervencija bila je kratka, radili smo samo uklanjanje grane - kazali su nam splitski vatrogasci koji su odmah po prijavi prešli u postupanje.

Na teren je izašao DVD Split s jednim vozilom, a granu su uklonila tri vatrogasca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. ožujak 2023 07:40