StoryEditor
SplitUČINITE NEŠTO

Vapaj čitateljice s Brda: Kako poštovati prometne znakove kad se uopće ne vide? U kvartu vlada nered, pločnici su puni automobila... Hoćemo li čekati tragediju?

Piše Ana Franić
17. rujna 2019. - 17:01
Ovako vam je to na Brdima

Kada Hlapić na televiziji počne pjevati pjesmicu "Poštujte naše znakove", svi znamo da je nova školska godina započela. Reklama je to koja upozorava sve vozače da će uskoro biti više djece na ulicama i da trebaju biti dodatno oprezni.

Nova nastavna godina već je dobrano "zagazila" u svoj drugi tjedan, ali na Brdima je teško poštivati postavljene prometne znakove kada ih uopće ne možete ni vidjeti.

– Na pločniku stalno ima parkiranih automobila, a najgore je što su ostavljeni i pokraj pješačkih prijelaza. Kako će vozač vidjeti dijete kada mu parkirani auto zaklanja vidik? Da ne govorim da se znak na pješačkom prijelazu pokraj škole uopće ne vidi jer je skriven u krošnji masline koja je dobrano prešla ogradu privatnog vrta.

Zar je toliki problem skratiti grane stabla? To je samo dio nereda u našem kvartu i krajnje je vrijeme da se stvari počnu mijenjati – govori nam čitateljica koja nam je poslala i fotografije "zebre" u Mostarskoj ulici.

Problemi koji muče stanovnike Brda su i brojne rupe po cestama kao što je slučaj s Putom Brda, što dodatno ugrožava vozače, ali i prolaznike. Dovedeni smo do toga da se situacija počne mijenjati tek kada se dogodi tragedija. Spriječimo to i reagirajmo na vrijeme – poručuje naša sugovornica.

Izdvojeno

14. kolovoz 2020 08:59