StoryEditor
SplitDOBRE VIJESTI

Valjda će doći koji turist: austrijski nacionalni prijevoznik ponovno uvodi sezonske linije iz Beča prema Splitu i Dubrovniku. Donosimo red letenja

Piše PSD
14. travnja 2021. - 11:23
Duje Klarić/Cropix/Ilustracija

Austrian Airlines do kraja travnja obnovit će promet na svojim sezonskim linijama iz Beča prema Splitu i Dubrovniku, javlja Croatian Aviation.

Iako su ove linije prethodnih godina uglavnom kretale s prometom već krajem ožujka, zbog utjecaja pandemije to će se ove godine dogoditi mjesec dana kasnije.

Kako Croatian Aviation piše, linija Beč - Dubrovnik - Beč prometovat će od 23. travnja, jednom tjedno, svakog petka, a već s početkom svibnja dodaju se još dva leta tjedno, pa će Austrian prema Dubrovniku prometovati svake srijede, petka i nedjelje.

Linija Beč - Split - Beč najavljena je od 30. travnja, također tri puta tjedno, srijedom, petkom i nedjeljom. Na obje spomenute linije najavljeni su zrakoplovi tipa E195 te zrakoplovi iz A320 obitelji.

Poljski LOT Polish Airlines najavio je obnavljanje redovnog prometa između Varšave i Dubrovnika. Linija bi trebala biti u prometu od 28. travnja. Do druge polovice svibnja najavljena su dva leta tjedno, srijedom i subotom. Na ovoj liniji su najavljeni zrakoplovi tipa E195 koji u floti poljskog nacionalnog prijevoza mogu prevesti do 112 putnika.

Obje spomenute kompanije, Austrian Airlines i LOT Polish Airlines, obnovile su promet prema zagrebačkoj zračnoj luci. Austrian prema Zagrebu trenutno prometuje četiri puta tjedno (ponedjeljak, srijeda, petak i nedjelja), a na iste dane prema Zagrebu prometuje i poljski LOT, piše Croatian Aviation.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. svibanj 2021 07:25